Minoritetsförtryck

Hax skriver om säkerhetsbyråkratin och den artikelserie, om USA:s säkerhetstjänst efter 9/11, som washington post publicerar.

Hax skriver bland annat:
    Nästan vad som helst går att motivera eller rationalisera. Även dumheter. Speciellt om man slipper granskning, diskussion och kritik. Detta är själva receptet för att skapa en kultur som kan gå över gränsen utan att själv lägga märke till eller bry sig om det.
Så är det naturligtvis om ingen granskar eller bryr sig så har folk en benägenhet att föredra att göra det som är lätt före det som är rätt.

I detta sammanhang vill jag lyfta fram ett citat ur en bloggpost från Apelsineld, när han diskuterar att Alliansen främst då företrätt av Folkpariet gör allt för att stoppa hemundervisning.
    Det här illustrerar så väl varför liberalismen och hävdandet av de individuella rättigheterna behövs. För skälet till att detta seglat under min radar är ju att det inte slagits upp av media, eftersom hemundervisning ju är ett marginellt fenomen. Den minsta minoritet du kan förtrycka är ju individen, och det krävs att majoriteten förstår att lyfta fram minoritetens behov när denne fredligt hävdar sin rätt att leva utan att skada någon annan.
Är inte detta dagens sanning? Är det inte så att anledningen till att så många av de vansinniga lagar som stiftats de senaste två mandatperioderna fått klara sig helt utan mediauppmärksamhet är att de bara drabbar en person åt gången?

Det må pratas om minoritetsförtryck i olika sammanhang, men när man kommer ner till att en enda individ förtrycks, då talar vi mobbing. Så vi har inte bara en regering som stiftar rättsosäkra lagar, det stiftas lagar som resulterar i att staten mobbar enskilda individer.

Beatrice Ask är, förutom allt annat, alltså även en mobbare.

Rösta på Piratpartiet i höst, det enda parti som vill skydda individen från statlig inblandning.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Christer

Även om jag inte är värst liberal själv, och därmed tycker att vissa formuleringar luktar lite sisådär, så håller jag med om allt du skriver i sak.Vill komplettera med ytterligare en tanke, citerar:

"har folk en benägenhet att föredra att göra det som är lätt före det som är rätt"Sant, men vad värre är, folk har en benägenhet att föredra vad de tycker är kul före det som är rätt.Det kan ju t.ex. vara ganska roligt att göra sökningar i FRAs databaser... eller leka med sina nya övervakningskameror.Är det kul gör man det även om det är ineffektivt, så länge man har en ursäkt man tror sig komma undan med.

2010-07-21 @ 19:25:07
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Jan-Olof Flink

@Christer,Jo det där med hur man uttrycker/formulerar sig beroende på sin politiska bakgrund är ett intressant kapitel.Men du har aldeles rätt, kul är nog ett större problem än lathet när det gäller t.ex. olovliga sökningar i och läckor ur register. Ännu värre blir det när det både är kul och ingen som övervakar...När jag skrev den där meningen med lätt istället för det som är rätt var planen att även skriva några exempel. Men det lyckades jag missa i den version som jag publicerade.Mvh/J-O

2010-07-21 @ 20:25:10
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0