Lite mediabevakning är väl inte så farligt?

Satmaran kom med en läsvärd vinkel på den ack så uttjatade "Littorin-afären", så jag tänker faktiskt blogga om det trots att det är så uttjatat.

Med tanke på att Reinfeldt och polarna tycker att lite övervakning är OK för befolkningen: "Har man inget att dölja så spelar väl lite avlyssning och kartläggning ingen roll?".

Så på samma sätt borde det väl då gälla för våra politiker att: "Har de inget att dölja så skall väl lite grävande från media inte skada".

Visst, Littorin kanske eller kanske inte har begått ett brott som i vilket fall som helst är preskriberat, så jag förstår de som tycker det var ett ojuste drag i valrörelsen att dra upp detta. För det är väl ingen som tror att det är en slump när detta gamla brott råkar avslöjas under almedalsveckan under ett valår?

Men eftersom det rör sig om ett brott mot en lag som Alliansen tycker är superbra och är väldigt stolta över så är det ju trots allt av intresse. Av intresse är ju också Asks "integritetsfrämjande" lag som egentligen enbart hindrar journalister från att kolla politkers ekonomi.

Om nu staten så ohejdat skall få spionera på medborgarna, varför detta motstånd mot att låta den så kallade tredje stasmakten granska politikerna, om de nu mot förmodan skulle börja ta det uppdraget på allvar igen?

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer
Postat av: Christer

Skrev du "presskriberat" medvetet? Annars måste det vara en freudiansk felstavning!;-PTycker nog annars att du fick fram intressanta nya vinklingar när du spann vidare på Satmarans tråd.

2010-07-14 @ 23:18:12
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Jan-Olof Flink

@Christer,Det var nog rent freudianskt i sådant fall, så jag åtgärdade det. Tack för påpekandet.Mvh/J-O

2010-07-14 @ 23:39:15
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Jan

Man skulle ju oxå kunna tycka att det är jävligt synd att dessa nödvändiga övervakningslagar inte infördes för länge sen....

Vi skulle ju antagligen ha svart på vitt på vad herr Littorin-tott hade för sig då han inte gjorde det nån sagt att han gjort...

Synd att samhället utvecklar sig så sakta säger jag bara!

Obs! Ironi!Ha det

Jan

2010-07-15 @ 02:49:49
Postat av: Lars-Erick F

Se gärna detta som en kommentar till din bloggpost.http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/kanslorna-faller-men-fornuft-friar.html2010-07-15 @ 11:00:44
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Jan-Olof Flink

@Lars-Erick,ok, känner mig kommenterad.Jag håller med om att "även politiker har rätt till personlig integritet". Men det är som sagt var ett ÄVEN... Så länge politikerna förvägrar gemene man sin integritet skall de fan inte hyckla och förvänta sig någon egen heller.Mvh/J-O

2010-07-15 @ 12:20:25
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0