Inte alls förvånande

Jag läste just ett inlägg på SvD om hur rättsrötan i Sverige sprider ut sig från regeringsrätten.Fredriks Blogg kommenterar också på detta.

I artikeln tar man upp att regeringsrätten ofta och systematiskt avslår rättsprövning.
    Det är förskräckande att Regeringsrätten sätter sig över lagen och vägrar enskilda människor sin grundlagsenliga rätt.
Europakonventionen bortses från regelmässigt, Men inget av detta bör väl egentligen förvåna någon.

Att regeringsrätten uppför sig så är ju tämligen naturligt med nuvarande regering. Beatrice Ask vill ju överhuvudtaget ta bort rätten att få sin sak prövad i högre instans, och de lagar som stiftats senaste mandatperioden har ju inte heller klingat väl med europakonventionen eller FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna. Remissinstanserna har slitit sig i håret då förslag på förslag strider mot Svensk grundlag, utan att regeringen tagit någon vidare notis om detta.

Så man uppträder helt igenom konsekvent, det enda som sticker ut är väl citatet häromdagen då Reinfeldt gällande Littorin påpekar att det är upp till polisen att utreda om något brott begåtts. Då var det å andra sidan en av polarna...

Men om den misstänkte hör till normalbefolkningen, då är misstänkt samma sak som skyldig, och att ge skyldiga prövningstillstånd eller chansen att få sin sak prövad i domstol är ju, enligt sittande regering, uppenbarligen slöseri med skattemedel.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0