Fortare ut i arbetslöshet

Nu var det ju i och för sig i Aftonbladet jag läste detta... Men om det är sant att S och Alliansen vill ta bort sommarlovet för studenter och istället införa en tredje termin per läsår, för att fortare få ut studenterna i arbetslivet, då har jag lite frågor.

Fortare ut i arbetslivet? Är det den nuvarande arbetsmarknaden man tänker på då?

Ni vet där det för tillfället är så tokgott om jobb att alla ungdomar direkt får jobba med precis det de själva vill. Så länge de vill gå på KAS eller ta en kurs för att lära sig söka jobb och att skriva en CV på skrikigt papper för att få uppmärksamhet.

Alltså, att ha en tredje termin är ju som sådant ingen enorm förändring, det finns ju redan sommarkurser. Man får ju dock hoppas att man även tänkt på att studiebidrag måste betalas ut även för juli och augusti, att man måste ha fler föreläsare då både de befintliga föreläsarna och den administrativa personalen med stor sannolikhet har rätt till att ta semester emellanåt, något som normalt brukar ordnas under sommarlovet.

Man skulle säkert kunna tänka sig att studenter liksom arbetande vuxna också vill ta sig en liten semester någon gång per år. Hur är det tänkt att det skall fungera?

Hur kommer förresten reglerna för att få studiebidrag fungera, kommer det fortfarande gå att söka för helår, och hur många poäng måste man minst ta per termin? Det har ju redan visat sig att regelverket och verkligheten inte passar ihop särskilt bra.

Det skulle vara intressant att höra precis hur detta är tänkt att fungera, om man nu tänkt på det. Finns det ett helhetsgrepp som även tar hänsyn till att studenter skall ha råd att leva och även ha rätt att få ha en ledig stund emellanåt, eller gäller det ebart att komma ut på arbetsmarknaden så fort som möjligt?

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Christer

Jeez. Det är nästan så att man hoppas att det bara är dålig sensationsjournalistik.

2010-07-22 @ 21:48:47
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Anonym

Ehhh... jag är helt säker på att jag skrivit av de där verifieringstecknena fel när fingrarna slant på returtangenten.Jag hittar buggar i mjukvara varje dag, det är ganska naturligt när man jobbar med programmering, men det här var premiär.

2010-07-22 @ 21:51:35
Postat av: Toni Cherfan

loltroll myes? captcha?

2010-07-22 @ 22:11:51
Postat av: Jan-Olof Flink

Captcha verkar funka helt ok.Mvh/J-O

2010-07-22 @ 22:16:46
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: stroll

Hade det varit så att de flesta studenter sprang runt med 3 månaders semester så kunde jag förstå förslaget. I själva verket så har studenter ofta väldigt lite semester eftersom ett jobb som betalar betydligt mer än studiebidraget är nödvändigt under sommaren. Sen går man minus varje månad resten av året och hoppas att man fick ihop tillräckligt mycket extrapengar på sommaren. Men visst. Höjer de studiebidraget avsevärt så kan det väl funka med en vanlig 4v semester på sommaren.

2010-07-23 @ 10:21:49
Postat av: Jan-Olof Flink

@stroll,Jag noterade just att SFS hade fått en debattartikel om detta publicerad. http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/skola/article7507665.abMycket välskriven och dessutom tar de upp i stort sett samma frågor som jag.Mvh/J-O

2010-07-23 @ 10:36:15
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0