Favorit i repris?

I Tyskland har man just kommit på den briljanta idén att det skall vara ok att övervaka politiska partier, i just det här fallet för att "det finns tecken på författningsvidriga strävanden".

Frågan är vad man räknar som författningsvidrigt, är det t.ex. när Beatrice Ask kommer med förslag som får JK och lagrådet att kräkas blod, och sedan kör igenom dem med hjälp av partipiskan? Är det kanske när ett uppstickarparti går in i en valrörelse med den uttalade agendan att riva upp lite övervakningslagar?

Trots allt är det ju hela 20 år sedan berlinmuren föll och man talade om förbrödring, så det finns ju ingen anledning att komma ihåg det när man nu skall övervaka lite kommunister. Det funkade ju 1939, så det lär väl fungera igen...

Intressant denna gång är ju dock att det inte rör sig om något litet källarparti, utan Partiet är det fjärde största i förbundsdagen och har starkt stöd i östra Tyskland, före detta DDR.

Jag tror som Scaber Nestor om att vi nog rätt snart får se ett utslag från EU-domstolen i detta ärende. Tyvärr har jag inga förhoppningar om att resultatet blir någonting annat än att det är en jättebra idé. Sedan kommer någon MEP att dra igång en hånflin37 kampanj för att få folk att, under barnporrskorstågsbanér, skriva under en "written declaration" och be kommisionen utreda ett generellt införande i hela gemenskapen.

Kanske Cecilia Malmström är en lämplig kandidat för att utreda detta, både uppgiften och det förväntade resultatet borde passa henne som hand i handske.

Amanda skriver också om detta, det är skönt att få ytterligare ett exempel på att liberala värderingar finns kvar i folkpartiet, även om partiet på högre nivå har tappat dem i och med Allians-samarbetet.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0