Falsk trygghet kräver mer övervakning

Alliansen, går nu ut hårt och vill ha ltie svar av de rödgröna i en förhoppning att skapa lite sprickor i fasaden. Då jag tycker hela idén med att kohandla fram partiblock före valet och därmed minska väljarnas makt är förkastlig önskar jag dem all lycka med den detaljen.

Däremot så är det så att man vill kräkas på detta envisa tjat om "trygghet".

Man ger hela tiden en bild av skenande brottslighet och att riskerna ökar, när undersökningarna visar att det faktiskt går åt andra hållet. Folket skall skrämmas med program som efterlyst och krigsrubriker i tidningarna, så att man kan få stifta lagar fritt bara man skyller på ett eller annat hot.

Påhittade terrorhot används för att stifta lagar om övervakning och avlyssning.
Påhittade hot "på stan" används som skäl att införa "strängare straff"
Påhittade fakta om droger används som skäl att drogtesta och kroppsbesiktiga barn.

Jag skulle känna mig mer trygg om lagstiftningen återställdes till hur den såg ut för en 15 år sedan. När rättssäkerheten och inte effektiviteten var den bakomliggande tanken. Den trygghetsökningen vore mycket mer värd än de miljarder till polisen som nu Alliansen skryter om.

En liten påminelse bara, ni kommer inte alltid att vara i den lilla priviligerade klicken, förr eller senare så kommer ni att bli tvugna att leva i det samhälle ni skapar.

För en obehaglig sanning är att den ungdomsgeneration ni trackaserar idag kommer att vara vuxna när ni sitter på ålderdomshemmet och behöver samhällets hjälp.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0