Belysning och Stoppljus

I Sverige har vi diverse ivrare i Alliansen som med understöd av övervakningskameraförsäljningslobbyn (säg det ordet snabbt om du kan, he he..) försöker få till kameror på varenda tak, stolpe och skylt, i den falska förespeglingen att "skapa trygghet" och "stoppa brott".

Rent generellt så har undersökning efter undersökning visat att kamerorna inte fungerar och att gatlyktor och belysning ger mycket mer effekt, till ett betydligt billigare pris.

I Kina där det också finns övervakningskameror på varenda pinne ser det ut som att man antagligen skulle kunna rädda en hel del människoliv genom att istället sätta upp lite trafikljus. Kanske en kampanj för "En trafikskylt på varje övervakningskamera" vore något?

Här är ett litet klipp för att demonstrera vad jag menar, en varning dock. Jag skulle tro att folk faktiskt skadas på riktigt i en del av de händelser som är med i filmen.

Trafiken är en riktig fara, till skillnad från de påhittade terrorister och de påhittade farorna på internet som befolkningen "måste skyddas" ifrån.

Men det är väl inte lika sexigt för tidningarna att hitta på rubriker som "Flicka på moped blev tilltalad av okänd", "Bilen en fara för samhället" eller "Många tonåringar har sex i baksätet".

Internetsex däremot, det hör man på namnet är såååååå mycket farligare än annat sex. För med riktigt sex riskerar man bara könssjukdomar, oönskade graviditeter och sådant, men på internet oj oj, där kanske någon skriver något obehagligt meddelande i en privat sexchatt.

Vad tror ni, är internet verkligen så farligt?
Är internet den personifierade ondskan och bitterheten från 30 års inlägg och gamla flamewars i nyhetsgrupper som till sist fått liv och nu aktivt går in för att sabotera samhället?

Eller är internet tvärtom vårt sista försvar och en försäkring mot ondska?

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0