Barnen har fått nycklarna till godisaffären

Kan man säga något annat än AJ?

EU:s "hemliga polis" har fått en ny chef, denna gång en Fransman.

Är det inte precis vad vi behöver höra, att den nya chefen tillsätts från europas mest repressiva polisstat? Det är som att ge barnen nycklarna till godisaffären och sedan lugna sig själv med "De vet ju att de bara får äta godis på lördagar"

Frankrike, landet där det sedan från början är olagligt för privatpersoner att kryptera utan att först ha registrerat och deponerat sina kryptonycklar hos staten. Hadopilagstiftningens hem och ursprunget för "three strikes"-idéerna.

Säkerhetstjänsten ifråga är ursprungligen ett litet projekt för informationsutbyte mellan medlemsländerna som sedan ändamålsglidit till att bli en säkerhetstjänst. Det är nog inga större tvivel om att organisationen under Franskt ledarskap kommer att fortsätta att växa och få nya spännande uppgifter i EU-kommissionens kamp mot befolkningen.

I italien försöker Berlusconi, som i stort sett äger media, införa regler för att stoppa bloggning, så att inte folk i onödan får fakta om ohederliga politiker och kan diskutera deras brister. Inom 48 timmar efter ett åpekande måste man ha rättat till "faktafel" på sin blogg. Det man kan fråga sig är hur lång tid vanliga media har på sig för att rätta till sina fel?

Om något är detta ett bevis på att bloggandet verkligen fyller en viktig funktion, så att människor inte förs bakom ljuset av regeringar som hindrar media från att meddela folket vad som händer.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Christer

Inte för det har någon större betydelse, men jag har för mig att det i Italien skulle gälla samma regler för alla slags publikationer? Alltså samma för gammelmedia och bloggar?Oavsett har ju gammelmedia ett övertag i och med att det är ständigt bemannade arbetsplatser som tar emot ett påpekande om faktafel, medan en bloggare kanske inte kan vara ständigt närvarande.

2010-07-29 @ 21:02:23
URL: http://ursinnig.janssons.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0