Bara Piratpartiet bedriver IT-politik

En dag försent läser jag på IDG en sammanfattning av almedalen hittils.

Det handlar till största delen om avsaknaden om informationspolitiska utspel, och om att branchen borde kraftsamlat mer för att påverka politikerna.
    Visst. Det finna andra sätt att påverka politiker än att ordna seminarier i Almedalen. Men problemet är att branschen ägnar sig alldeles för lite år åt opinionsbildning generellt sett. Den tycks tro att den klarar sig bra ändå.

    Det är helt uppenbart att så inte är fallet. De politiska partierna, undantaget Piratpartiet, har glömt förra årets tumult kring FRA-debatten. Ingen av de partiledare som hittills talat har berört it-relaterade frågor.
Ofta är det gnäll på att Piratpartiet saknar politik på de flesta områden. Men det hade ju varit roligt om t.ex. IDG då hade dykt ner i detta.

Piratpartiet har mycket riktigt inte glömt FRA-debatten, och i ärlighetens namn har nog inte de andra partierna heller gjort det. De aktar sig helt enkelt väldigt noga för att beröra detta ämne med tanke på att piratpartiet fick 7.1% i EU-valet.

Nu hann Finland före denna gång, men Piratpartiet har i sitt principprogram att internetkoppling skall upphöjas till en samhällelig rättighet, liksom telefon och TV är idag, så när piratpartiet väl är i riksdagen kommer Sverige inte att vara långt efter. Så länge stat och myndigheter använder sig av internet för att sprida information och till och med hänvisar till internet för att hämta och skriva ut blanketter så skall det också finnas fungerande och väl utbyggt internet i hela Sverige.

Egentligen är jag förvånad att inte Internetleverantörerna går in och sponsrar Piratpartiets valkampanj. Piratpartiet är det enda partiet som står för budbärarimmunitet för ISP:er, alla andra partier tycker att det är OK att en ISP är ansvarig för vad kunderna gör.

Piratpartiet har också en politik för bättre utnyttjande av datorkraft i skola och myndigheter, fast då handlar det mest om opensource, så där kan jag däremot förstå om en del företag med proprietära lösningar inte är så positiva. Men å andra sidan finns det ju även många företag som lever på att implementera och ge support på linux och diverse opensource-lösningar. IDG brukar ju dessutom rätt ofta ha den typen av reportage.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Rickard Nordin

Tack för inlänken senast! Tänkte bara göra dig uppmärksam på att Moderaterna är ute i galen tunna igen. Denna gången på debattsidan...http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.406332-vi-maste-bli-hardare-mot-vapenbrottenhttp://rickardnordin.blogspot.com/2010/07/m-vill-visitera-kriminellas-vanner.html

2010-07-11 @ 11:12:32
URL: http://rickardnordin.blogspot.com
Postat av: Calle

Läs Julia Caesars nya krönika idag om den ur många synpunkter skabrösa Almedalsveckan. Här finns länkarna:www.korta.nu/jc

2010-07-12 @ 01:02:21
Postat av: Jan-Olof Flink

@Calle,

tack för tipset skall genast surfa in och titta.Mvh/J-O

2010-07-12 @ 11:47:19
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Jan-Olof Flink

@Calle,Nja...."Kriget mot läsarna" var väl helt OK läsning, i övrigt kändes det lite väl mycket SD över denna blogg för min smak.Mvh/J-O

2010-07-12 @ 12:17:20
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0