Ask inte ensam

Tydligen är Beatrice Ask inte den enda som bestämt sig för att maximera skadan innan folk hinner rösta bort dem. Jag ser via Lake och Rickard Nordin att Moderaterna i Göteborg vill ge polisen rätt att visitera vem som helst utan någon som helst misstanke.

Är inte det ganska passande när sedan Reinfeldt går ut i DN och skriver:
    Moderaterna är ett parti som bärs av värderingar. Vår utgångspunkt tar vi i en tro på människan, frihet, ansvarstagande, marknadsekonomi och rättstat.
Sedan slänger han förståss in en liten brasklapp:
    Vi är samtidigt tydliga med att värderingar alltid måste möta verkligheten och svara upp mot människors upplevda problem för att få verklig tyngd.
Vilket säkerligen försöker få det att framstå som att det finns en motsättning mellan integritet och trygghet, men egentligen alltså betyder:
    Någon skrev några ord om integritet på ett papper en gång, men vi är tydliga med att värderingar och verklighet inte är samma sak och att vi helt struntar i folks integritet och rättigheter.
Att vi har en justitieminister som inte kan stava till rättssäkerhet visste vi redan, nu har vi beviset på att vi även har en statsminister som inte kan stava till rättsstat.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Malingo

På något sätt så känns det litegranna som George Orwells Animal Farm. Där grisarna modifierar lagarna en efter en;No animal shall sleep in a bed, [with sheets]

No animal shall drink alcohol [to excess]

No animal shall kill any other animal [without cause]

All animals are equal [but some animals are more equal than others]2010-07-04 @ 14:04:54
URL: http://www.flaskpost.com
Postat av: ba

Tycker det är lite kul eftersom jag tolkar "rättstat" som att de har en tro att staten alltid har rätt. Lite i stil med att det bästa vore om debatten lade sej nu.

2010-07-04 @ 14:10:58
URL: http://sanitarium.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0