Konsekvenser av fenomen

IFPI lobbyisten Per Strömbäck går ut i en debattartikel (Se propaganda)
Där kan man bland annat läsa följande:
    Det finns förvisso exempel på debatt i samhällsfrågor som rör internet: nätmobbning, falska läkemedel, stulna användaridentiteter, ekonomisk brottslighet, sexbrott, upphovsrättsintrång med flera. Men det rådande synsättet är att betrakta dessa företeelser som enskildheter. Det vore mer konstruktivt att se dem som konsekvenser av ett och samma fenomen: samhällets och rättsstatens frånvaro på internet. I det perspektivet utgör de högljudda striderna om upphovsrätt och integritet bara början på en mer omfattande diskussion om samhällets roll på nätet.
Mjo. Jag håller med om att jag ser flera konsekvenser av ett och samma fenomen. Teknikfientlighet och svårigheter att bryta sig ur förlegade affärsmetoder för USA:s medialobby. USA som var det sista i-land som skrev under på avtal om patenträtt försöker göra allt för att hindra andra länder att segla ifrån dem och lämna dem i histpriens bakvatten. Handelshinder, utökad patentlagstiftning och påstådd terroristbekämpning försöker man utnyttja för att ge USA konkurrensfördelar.

Falska läkemedel kan inte skickas via internet, men väl med posten.
Bomber går inte att skicka via internet, men väl med posten.
Samma sak med alkohol och droger.
Scanna, öppna och kopiera alla postförsändelser istället, det lär göra mer nytta.

Ingen har blivit våldtagen via internet, porr går att köpa i pappersform och på DVD skivor om man så vill.
Stäng alla tidningskiosker, förbjud TV-mottagare på hotellrummen. Förlägg de filmbolag som producerar och tillverkar porr med handelsförbud, det lär göra mer nytta.

Rättsstaten har aldrig varit frånvarande på internet, Allt som behövs är att specificera en gång för alla att Internet är som vilken kommunikationsplatform som helst, och omfattas av alla applicerbara lagar som finns i samhället i övrigt, t.ex. brevhemlighet, meddelarskydd o.s.v.

Det är NU, som rättsstaten är på väg bort från internet, på grund av de lagar som medialobbyn låtit stifta, via bland annat sin gode vän Thomas Bodström med flera. Det är NU som grundläggande mänskliga rättigheter monteras ner på internet, det är NU som det införs speciallagar.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0