Om Sannolikhet

Det går ett illvilligt rykte om att en berömd Piratkapten och EU-parlamentariker idag skulle uppnå den aktningsvärda åldern av 50 år. Detta tycker jag inte verkar särdeles sannolikt.

Enligt den gängse bilden i media så består Piratpartiet enbart av skägglösa dataspelande tonårspojkar. Redan att Piratpartiets riksdagslista har en medelålder på runt 35 år är därmed så osannolikt att chansen att en aktiv pirat som inte är med på nämnda lista skulle kunna vara äldre än 35 är i stort sett försumbar.

Prognoserna har även visat att piratpartiet omöjligt kunde lyckas ta sig in i EU-parlamentet, så om de trots att de nog inte kan finnas där, ändå på något vis skulle finnas där ändå, så förstår ju vem som helst att den som nu mot förmodan sitter där i alla fall inte är särskillt gammal.

Så om man nu tittar på den sammanslagna sannolikheten på att Piratpartiet nu skulle ha en EU-kommisionär på plats, och att denne skulle vara ett halvsekel gammal, så är det alltså uppenbart att det nog trots allt inte har hänt. För om detta hade det hänt så skulle det ju innebära att även andra osannolika saker såsom att Piratpartiet får 11% av rösterna i riksdagsvalet och blir tredje största parti rimligen kan inträffa.

Sannolikheten för Piratpartiet att skrälla i riksdagsvalet är ju trots allt mycket högre än sannolikheten för halvsekelgamla EU-parlamentariker, då personerna på riksdagslistan ju faktiskt är desamma som medelåldern nu har räknats ut efter, och åldern därmed inte är en faktor att ta hänsyn till.

Men om det nu mot förmodan skulle finnas en 50-årig EU-parlamentariker därute:
    GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN.


Mvh /J-O

Tags: , , ,

Hyllningskören Rick Falkvinge Rickard Olsson Emil Isberg Jonatan "Gonte" Kindh Maloki Curt Jonsson Björn Felten Ola Nyström Christoffer Willenfort Anders Lindbäck Futuriteter Anna Troberg Magnihasa Anne Kekki JRL Carl Johan Rehbinder Gustav Nipe Minimaliteter Sagor från livbåten Janne Lindgren Hax


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0