Netopia igen.

Nu formligen sprutar Netopia ur sig inlägg, och det kan väl vara trevligt på sitt sätt. Fast det tar ju en hel del uppmärksamhet från annat.

Per Strömbäck han gått ut med ett inlägg om reaktionerna på hans artikel på DN debatt.
Första delen går åt till att förklara att det inte är någon hemlighet att han jobbar åt upphovsrättslobbyn, vilket ju är bra.

Det är nog viktigt att läsaren förstår att jag jobbar för Dataspelsbranschen och att Netopias sympatisörer är kreatörs- och producentorganisationer inom innehållsbranscherna.

Skriver han, men går sedan vidare och säger att det ju inte är ett branschorgan. Nähä... och med det vill du ha sagt?

För tydlighets skull är inte Netopia ett branschorgan som uttalar sig på medlemmars uppdrag. Sympatisörerna står bakom Netopias syfte som det formuleras i manifestet, åsikterna i den här bloggen och t ex DN Debatt är mina egna (även om jag är övertygad om att de i stort stämmer överens med sympatisörernas). Andreas Ekström, Karolina Lassbo, Shadi Bitar, Martin Gelin och alla andra skribenter står förstås för sina åsikter. Netopia består av många olika röster – kreatörer, entreprenörer, artister, författare, forskare, kanske till och med någon internetexpert! Personer som med intressanta insikter att dela med sig av i de här frågorna. Syftet är att bredda debatten genom att låta dessa röster komma fram.

Svaret på det är väl:
För tydlighets skull är inte Piratpartipositiva bloggare något partiorgan som uttalar sig på medlemmars uppdrag. Bloggarna står bakom Piratpartiets syfte som det formuleras i Principprogrammet, åsikterna i den här bloggen och insändare jag får publicerade i prasselmedia är mina egna (även om jag är övertygad om att de i stort stämmer överens med piratrörelsens). Qer, tianmi, Scaber Nestor, Zac, Hax, Magnihasa, Anna Troberg och alla andra bloggare står förstås för sina åsikter. Piratpartiet består av många olika röster – kreatörer, entreprenörer, artister, författare, forskare och mängder av internetexperter! Personer med intressanta insikter att dela med sig av i de här frågorna. Syftet med att kommentera Netopias artiklar är att bredda debatten genom att låta dessa röster komma fram, så det inte blir en ensidig monolog från lobbyn.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: scaber

Vissa av oss är inte ens piratpartister ;)

2010-02-19 @ 14:19:58
Postat av: Jan-Olof Flink

Precis min poäng.

Han hävdar att vad netopia och folket som publiceras där säger inte har något alls att göra med att de backas av industrin. På samma sätt så är det ju som så att de som kommenterar detta också gör det med sina egna åsikter.Mvh/J-O

2010-02-19 @ 14:46:59
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0