MP vs EU

- Vi anser inte att man kan strunta i EU-domslutet mot Sverige. säger Alice Åström, gruppledare i riksdagen och vice ordförande i Vänsterpartiet.

Mhm? Ja det där är ju lite från fall till fall... Nytt scenario:

Visserligen är vi principiellt emot kolkraft, men vi har ändå valt att kompromissa och rösta för en nybyggnation av 5 nya kolkraftverk i Sverige.EU har sagt att vi måste, och för att det skulle kosta oss 3 öre om dagen per medborgare att låta bli...Dessutom r vi en ministerpost av sossarna om vi gör som de säger...

Skulle det fungera för t.ex Miljöpartiet?
Erik Thor undrar vad som är den stora grejjen för Piratpartiet och varför allt ståhej kring detta. Jo, läs scenariot ovan, hur skulle du som miljöpartist gilla det? Integriteten är kanske inte er viktigaste fråga och kan kohandlas bort för att få "vara med och bestämma", för Piratpartiet är det vår viktigaste fråga, en som vi aldrig skulle kunna kompromissa om.
Det är därför vi reagerar som vi gör när både V och MP säger sig vara mot datalagringsdirektivet men ändå kommer att rösta för införandet i Sverige. Det är inte frågan om någon "beordrad kampanj" utan en massa väldigt upprörda piratbloggare.

Gällande att något parti skulle vara tvunget att böja på sina principer på grund av hot om att vårt land skulle få betala ett bötesbelopp på 28 miljoner, mindre än vad som dömts ut för medhjälp till fildelning. Om den saken kan jag bara citera Baloo från djungelboken: Störtlöjligt

Tydligen går det bra att vägra införa regler om öppenhet gällande bidrag/donationer till partier? Trots att EU sagt till om saken vid ett flertal tillfällen.
Det går även bra att låta bli att införa vår gemensamma valuta.

Så det går aldeles utmärkt att ignorera även datalagringsdirektivet, och skulle EU skicka ett inbetalningskort, så går det bra att torka sig i röven med det och skicka tillbaka till dem med motivering att det är svårt att läsa vad det står.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: ba

"Så det går aldeles utmärkt att ignorera även datalagringsdirektivet, och skulle EU skicka ett inbetalningskort, så går det bra att torka sig i röven med det och skicka tillbaka till dem med motivering att det är svårt att läsa vad det står."Gillar din ton ^^

2010-02-19 @ 12:02:18
URL: http://sanitarium.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0