M och S eniga

Oftast brukar valrörelsen präglas av smutskastning åt båda håll, men på vissa punkter är S och M trots allt eniga. De har t.ex gemensamt beslutat i förväg vilka som skall debattera och vilka ämnen som det skall debatteras om.

Integritetsfrågorna lyser naturligtvis helt med sin frånvaro. Inget av riksdagspartierna vill ha upp de frågorna på bordet, pinsamheter bör förtigas. Så de frågorna kommer inte att tas upp, inte heller får de något utrymme i media. DN ställer tolv ledande frågor om vad som hänt sedan förra valet, ingen av dessa frågor berör integriteten, förutom att FRA lagen i förbigående omnämns som en positiv förnyelse.

Det mest intressanta på DN:s sidor om det kommande riksdagsvalet är en läsarundersökning/omröstning där folk får ange vad de skall rösta på. Som vanligt finns enbart de 7 riksdagspartierna med, samt alternativen "Något annat parti" och "Har inte bestämt mig". I skrivande stund så ligger "Något annat parti" på 17% och 7% har ännu inte bestämt sig. De där 17 %en lär ju delas i stort sett mellan SD och PP, de två stora utmanarpartierna i årets val.

Det skall bli intressant att se hur länge de etablerade partierna kommer att lyckas undvika integritetsfrågorna, och hur länge det dröjer innan media kontrollerad av partiblocken kan undvika att låtsas om utmanarpartierna.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0