Lies, damn lies, statistics

Antipiratbyrån greppar efter halmstrån och försöker gång på gång visa att deras små tillslag har någon som helst effekt. Ena veckan försöker de visa att nätverkstrafiken minskat efter TPB domen, fast råkar missa att utredningen de pekar på faktiskt visade motsatsen. Sånt som händer om man bara citerar de bitar som råkar passa det man vill visa.

Nu senast försöker de visa att "Nedladdningen av film" (Notera den totala bristen på länkkärlek till APB) minskat på grund av IPRED, detta bygger på en undersökning där 3000 personer tillfrågats om sina nedladdningsvanor. Satmaran skriver bra om detta.

Man kan förstå att de vill visa någon slags resultat till sina uppdragsgivare såsom Sony, men deras försök är ju inte direkt trovärdiga. Om man tittar på statistik från Netnod ser man att trafikmängden bara ökar. Så det enda undersökningen egentligen visar att efter TPB domen och IPRED lagen så är folk mindre benägna att svara sanningsenligt på frågor om sin fildelning.

Så grattis APB, ni har i alla fall lyckats skrämma folk lite, inte så att de är rädda för att fildela, men de pratar inte i onödan om det med folk de inte känner.

Mvh

/J-O

Tags: , , SONY,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0