Alla regler som behövs

IFPI lobbyisterna på Netopia publicerar idag ännu ett inlägg som visar den begränsade förståelsen för internet. Idag var det Shadi Bitar är VD för ett ljudboksförlag som fick komma till tals.

Som övriga inlägg från Netopia är det först lite lull-lull om internet och öppenhet, för att sedan glida över i ett angrepp på fildelning och krav på sanktioner och hårdare tag.

I lull-lull delen av denna artikel kan man läsa:
    Hjältarna i internets historieskrivning är teknikerna. Men idag kan nätet förstås bättre i termer av sociala nätverk, marknader och relationer än som infrastruktur. Och om internet istället är en del av ett samhälle, eller ett samhälle i sig självt, vem bör då bestämma reglerna? Uppfattningen att sådana över huvud taget behöver utvecklas för det ännu unga nätet borde vara intuitivt – men har istället kommit att bli en kontroversiell debattposition.
Jo, som en av teknikerna som var med tidigt, när vi människor på universiteten delade information och diskuterade fritt med varandra, innan kommersiella intressen började försöka göra om internet till betal-tv-kanaler, så kan jag berätta en sak för dig.

Reglerna finns, och har funnits sedan länge, kanske inte regler du gillar, men alla regler som behövs finns här: RFC 1855

Netopia gör verkligen skäl för analysen av deras aktiviteter. Eftersom Ponten numera ses mest som en pajas som folk skrattar åt, så har medialobbyn försökt smyga in en ny representant, som under förespegling att vara för öppenhet på nätet försöker få in fler lagar för att strypa åt det. Netopia kör med samma nyspråk som Moderaterna, frihet genom kontroll, öppenhet via censur.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0