Julhandel med kontanter

Det är tydligen inte bara vår älskade Beatrice Ask som har problem med det där "Oskyldig till motsatsen bevisats". Både VISA och Mastercard har beslutat sig för att stoppa folks betalningar till wikileaks.

Med tanke på godtycklig lagstiftning, typ Patriot Act, i USA efter 11:e september kan man väl till viss del förstå när det kommer press från staten, men.....

För att citera direkt ur artikeln: Några formella brottsanklagelser har ännu inte riktats mot Wikileaks

Påtryckningar är en sak, men att i förebyggande syfte stänga av folk som inte ens är anklagade för brott, det är total brist på ryggrad.

En talesman för mastercard hävdar att "Mastercards regler förbjuder att kunder deltar direkt eller indirekt i eller främjar handlingar som är olagliga". Men hur fungerar det när inget brott anmälts?
Det borde väl snarare vara så att "Den amerikanska administrationen bryter mot konstitutionen och försöker hålla sina medborgare ovetande om detta. Mastercard och VISA kan därför tyvärr inte godkänna några eventuella transaktioner till myndighetens konton eller från företagskort anslutna till staten"

Jag har nu inte använt mitt Paypal-konto på bra länge, så att säga upp det blir väl i så fall bara en markering för syns skull, men Mastercardet kommer att åka. Ser ut som att "Cash is king" kommer att börja gälla igen.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Emile Zola

"Cut-VISA-up"-kampanj: Rapportera ditt VISA-kort som stulet.Om alla gör det kommer det kosta dem enormt mycket pengar och deras system kommer inte palla att utfärda nya kort. Dessutom är det en enkel handling som man kan göra även om man bara måste ha kvar sitt kort.

2010-12-07 @ 20:01:02
Postat av: Jerry

Du är brottsmisstänkt....

"Rapportera ditt VISA-kort som stulet."

Är inte detta uppmaning för brottshandling?!Du säkert tycker om Eric Cantona aktion mot bankerna...

2010-12-07 @ 20:07:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0