Icke önskvärd offentlighet

Jag var lite tveksam till om det verkligen var rätt att lägga ut diplomatpost på wikileaks, visst jag tycker wikileaks är en jättebra sak för att sprida offentlighetens ljus över ljusskygga aktiviteter, men det finns saker som är hemliga av en anledning. Det kan väl inte finnas så mycket ljusskyggt i den "offentliga" kommunikationen med andra stater eller?

Efter de avslöjanden som varit hittils så har jag väl tyvärr måst ändra min första uppfattning. Det våra politiker kommer överens med andra länder om är inte i folkets intresse och inte vad de låtsas som när de pratar i media.

Kluven tunga är bara början, de har nog en hel uppsättning olika tungor med variabelt antar tungspetsar. Ett av de mest intressanta avslöjandena hittils gäller det inofficiella samarbetet mot "terrorism".
    Sådan offentlighet var inte önskvärd. Detta eftersom det kunde äventyra allt informellt informationsutbyte som sker med USA.

    De svenska tjänstemännen uttryckte ”en hög grad av tillfredsställelse” med de existerande informella arrangemangen, och befarade att ett HSPD-avtal skulle öka risken att redan befintliga kanaler, som täcker ett brett spektrum av lagförstärkningar och antiterroristsamarbete, skulle granskas mer intensivt och därmed äventyras.
Sånt där förväntar man sig i i en komedi som utspelar sig i någon bananrepublik, inte i vad som på papperet utges för att vara en demokrati.

Att riksdagen, d.v.s vår folkvalda och lagstiftande församling skall involveras borde vara en självklarhet, inte en oönskad bieffekt.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0