Vad kommer härnäst?

Leo Erlandsson förutspår fler integritetskränkande lagar som en effekt av wikileaks.

Tyvärr tror jag att sannolikheten är stor att han får rätt. USA kommer utan tvekan att försöka göra det ännu svårare att bli whistle blower, öka straffsatser och ge större mandat att försöka hitta eventuella läckor.

De flesta stater och regeringar är ju rädda för att just deras mörka hemligheter skall komma ut så att få igenom sådan lagstiftning har nog inte något vidare inbyggt motstånd.

Man får ha en förhoppning till att EU-parlamentet faktiskt börjar försöka stå för de rättigheter de enligt lissabonfördraget har. De röt till lite första rundan när SWIFT var aktuellt och även när de begärde ut ACTA-texten. Tyvärr var det så långt modet sträckte sig och de böjde sig för SWIFT andra rundan och verkar inte heller sätta hårt mot hårt när det gäller ACTA.

Men ett EU-parlament som vågar använda den makt de som folkvalda är tänkta att ha gentemot de lobbyavlönade byråkraterna vore ett stort steg framåt.

Piratpartiet som vågmästare i Svenska riksdagen vore ännu ett. Implicit inflytande i ministerrådet genom den svenska regeringen vore väldigt användbart.

Rösta Pirat i höst

Mvh

/J-O

Tags: , EU,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0