Skademinimering

Igår när alla människor körde en eller annan variant på "When in trouble or in doubt, run in circles scream and shout" så kände jag verkligen för att göra en Reinfeldt och hävda att det bästa vore om diskussionen lägger sig.

Idag ser jag (Tack och lov) att folk har sansat sig och diskuterar saker på ett konstruktivt sätt.

Skadan utåt tror jag minimerades, media tog inte alls upp detta så hårt och mycket som här i bloggosfären. Däremot så lämnade det nog väldigt många medlemmar och aktivister med en olustig känsla, så internt tappade vi nog en del fart.

Men diskussionerna som förs nu är bra, och förhoppningsvis är det många som involverar sig aktivt i revideringen av valmanifesten för att ta bort oklarheterna. Kanske vi faktiskt kommer ut ur detta starkare än vad vi var innan.

Själv håller jag med CE till 100% gällande tolkningen om vad vi vill ha gjort i barnporrfrågan. Förhoppningsvis kommer precis detta att avspeglas i den nya varianten av valmanifestet.

Det finns de som tycker att Rick's pudel inte var tillräcklig och inte bra nog, men jag tycker faktiskt att det är starkt att den kom så pass fort som den gjorde.

Det var inte direkt som Beatrice Ask som väntade 6 dagar med att säga att det "kanske var överilat" efter att hon kommit med förslaget om de lila kuverten.

Men till alla medlemmar, aktivister och funktionärer som känner sig olustiga att förknippas med PP på grund av uttalandet. Vad en medlem gör och säger färgar faktiskt inte av sig på resten av medlemmarna om man inte väljer att låta det göra det. Inte ens om uttalandet kommer från partiledaren.

Annars skulle per definition alla socialdemokrater vara kreditkortsfuskare, efter det att Mona Sahlin handlat privata saker för lite över 50 000 och betalat med statens kontokort.

Där kan vi dock tala om effektiv skademinimering, genom att konsekvent peka på ett inköp av toblerone och prata om detta i media så har man fått större delen av befolkningen att tro att hela affären var en skitsak som gällde smågodis för några kronor.

Mvh

/J-O

Tags:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0