Piratpartiet och Ekonomisk politik

Vi har ju medvetet valt att inte föra någon fördelningspolitik, men det innebär ju inte att alla frågor kring ekonomi är ointressanta.

För som skivadlime påpekar kanske vi inte lägger oss i hur kakan delas, men vi ser ju till att det blir mer kaka att dela på.
Förutom de rena kostnaderna för att bedriva all denna övervakning så bör man kanske också ta en titt på andra bieffekter av övervakningen, som när google stoppade en planerad satsning i Sverige på grund av FRA-lagen.

Som ett brev på posten (D.v.s. lite lätt försenat) läser jag sen ledaren i Sundsvalls Tidning där man tar upp de fyra partier som har en chans att komma in i Riksdagen i år, och specifik frågar om Piratpartiet har någon ekonomisk politik.
  Hur ser till exempel SPI:s utrikes- och försvarspolitik ut? Vad anser FI om EU? Har Piratpartiet över huvudtaget någon ekonomisk politik? Och Sverigedemokraterna – har de något annat att komma med än att kräva stoppad invandring?
Tyvärr är utrymmet i tidningens kommentarsfält rätt begränsat så jag lade bara in ett kort svar, jag hade gärna skrivit betydligt längre. Huruvida någon sitter och släpper igenom kommentarer på en söndag vet jag inte, så jag är ofin nog att dubbelposta min kommentar här.
  Om piratpartiet har en ekonomisk politik, bra fråga.

  Som du mycket riktigt påpekar är vi ett väldigt nischat parti som främst driver integritets och rättssäkerhetsfrågor.
  Även om vi skulle upprepa resultatet från EU-valet är vi fortfarande ett litet parti som måste samarbeta med andra partier, så den ekonomiska politik som kommer att föras kommer till största delen att vara antingen Alliansens eller de Rödgrönas även när Piratpartiet kommit in i riksdagen.

  Men även vår politik har påverkan på budgeten.

  FRA's "signalspaning" kostar samhället en halv miljard per år.

  Vi vet att teledatalagringen kan komma att kosta 1,1 miljarder att genomföra, och sedan 364 miljoner varje år.
  och då har bara skrapat på ytan vad det gäller vilka samhällsekonomiska effekter alla nya övervakningslagar får.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: frekar06

Bra skrivet som vanligt! /Frekar06

2010-08-08 @ 10:54:30
URL: http://blogg.aftonbladet.se/frekar06
Postat av: Mikael Hedberg

Det finns egentligen rätt många aspekter av vår politik som tangerar ekonomin. Det vi redan tagit upp, polisens / rättsväsendets slöseri på fildelarjakten, patentens hämmande effekt på småföretagande och innovation, etc. :)

2010-08-08 @ 11:27:30
URL: http://www.skivadlime.se
Postat av: Viktualiebroder

Och jag hävdar ju då att övervakning leder till fattigdom.Hur övervakning kan leda till välstånd återstår för övervakningsivrarna att övertyga om.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0