Misförstådd hotbild

SvD har en artikel om Cyberkrig där man dels kan läsa uttalanden FRA
    –Vi ser hur flera stater och organisationer bygger upp sin kapacitet att kunna slå mot andra länder. Man vill verka utan att synas,
, från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
    –Det handlar om att bygga en gemensam lägesbild. Inget land klarar sig självt.
, från USA:s säkerhetsdepartement
    –Målet är att stärka cybersäkerhetsberedskapen och insatsförmågan genom att testa policyer och öva processer och procedurer som krävs för att identifiera och svara på en cyberattack mot nationens kritiska infrastruktur,
och från en amerikansk kongressledamot
    ”Men denna gång är hotet större. Nästan varje gymnasieelev till hackare har möjlighet sabba vår fria tillgång till internet. Tänk då vad en fientlig stat kan göra”.
Intressanta detaljer som framgår i artikeln är att "De svenska deltagarna säger att de inte vet så mycket om scenariot." och att "storövningen ska pröva beta-versionen av USA:s nationella beredskapsplan mot cyberangrepp".

Den fientliga staten som "sabbar" vår fria tillgång till internet är ju USA, så att vi slösar skattepengar på att samordna övningar med dem, särskillt som syfte att förbättra deras nationella säkerhet och beredskapsplan, inte vår egen.

Själv tycker jag vi borde öva oss i att t.ex. från europeiska backboneroutrar distribuera ut BGP-info där USA:s IP-adresser routas till loopback.
Så kan de få känna lite på isolering och filtrerat internet.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Dennis Nilsson

Varför inte köra en egen DNS-server hemma hos sig?2010-08-07 @ 16:53:17
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Jan-Olof Flink

Hmm, det kan man väl iofs göra, men vad har det med denna fråga att göra?Att svenska skattepengar används till att göra USA:s försvar bättre?

2010-08-07 @ 17:51:13
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0