Erlandiska eran

Jag läser på Full Mental Straightjacket om allt roligt som händer i kommentarerna, och inte helt oväntat kan man läsa en smårolig kommentar.

Det är ett SD troll som sin vana trogen kör med de vanliga påhoppen och kallar Piratpartiet för Pedofiler. Men förutom den korkade och rätt uttjatade lögnen om detta så kommer det en släng med "Vi vill tillbaka till det erlandiska folkhemmet!"

Rätt så humoristiskt... De vill alltså tillbaka till en tid då det bodde två vuxna och fem barn i en oventilerad etta med vedspis i hörnet, till för både uppvärmning och matlagning. Då vägglössen och huvudlössen konkurrerade om platsen att försöka hitta något blod i de anemiska barnen som låg skavfötters tillsammans med farmor.

Tillbaka till tiden då bilarna som körde romer, efterblivna och andra oönskade personer till institutionerna för att tvångssteriliseras var tvugna att köra på vänster sida av vägen.

Tillbaka till Tuberkulosens och polions era, till före smittkopporna utrotades. Fast det är klart nu var ju Erlander verksam väldigt länge, på slutet av hans era hade ju vissa hem till och med svartvit television.

Men det känns lite som att SD vill komma tillbaka till de gamla journalfilmernas samhälle där äppelkindade barn åkte hölass på väg till traditionellt midsommarfirande eller bröllop i dalsland. Tyvärr så var det idealiserade filmer med ungefär samma sanningshalt som valfritt McGyver-avsnitt. Visst ute på landet kunde man hitta enstaka barn som fick åka hölass, av någon anledning så åkte inte de barn med som inte överlevt vintern.

Allt var inte bättre förr, all utveckling är inte av ondo.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är det du säger??!!



Alla McGyver avsnitt är baserade på sanna historier ^^

2010-08-27 @ 12:45:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0