En kompis om dagen

Om lite drygt en vecka öppnar vallokalerna för förtidsröstning. Jag tänker inte skriva något om vikten av att våra valsedlar kommer att finnas på plats, det finns det nog tillräckligt många som gör. Jag tänker i den här bloggposten bara utgå från att de faktiskt gör det.

Det finns nämligen även något annat än valsedlar som behöver komma till vallokalerna, och det är alla våra potentiella väljare.

I och med att sju partier har ersatts med två feta block, så är många väljare, som liksom jag tycker att demokrati handlar om valmöjlighet, uppriktigt förbannade på sina partier. En del undersökningar visar att väljare kommer att rösta på andra än sina favoritpartier för att de inte gillar det block de tillhör.

Men bäst av allt är att upp emot 10% av de andra partiernas väljare tänker låta bli att rösta för att straffa sina partier för att de frångått sin kärnpolitik för att istället bli medlemmar i ett block.

I ett val där det är svårt att se någon större skillnad på blockens politik, där många har svårt att välja mellan dem, och kärnväljare kommer att avstå från att rösta, där har vi alla chanser att göra ett jordskredsresultat.

Kan vi bara engagera våra supportrar så är slaget vunnet. Vi vet att potentialen finns där, vi hade 7.1% i EU-valet, en undersökning visar att vårt potentiella stöd är strax över 6%, så kan vi engagera de som gillar oss och få dem att rösta, medan de andra partierna får rekordlågt valdeltagande kan vi nog överraska de flesta av opinionsinstituten med ett kanonresultat.

Om alla ser till att släpa med sina kompisar med piratsympatier till en vallokal under förtidsröstningstiden så kommer vi att finnas i riksdagen i höst. Soffliggarna måste upp ur sofforna och ta sig till valloklaerna, familj, vänner och bekanta.

En kompis om dagen från 1:a till 19:e borde vara målet för alla våra medlemmar.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0