Vad är ett brott värt?

Läste just i SvD att en man som förgripit sig på sin flickväns dotter vid minst 200 tillfällen under 6 års tid döms till 8 års fängelse. Något som lätt leder tankarna till domstolarnas tillämpning av straffskalor.

Är två våldtäkter av samma flicka ett eller två brott? Enligt mig så borde det väl räknas som två, men kanske det genom att rubriceras som "förgripit sig under lång tid" på något sätt bara blivit ett enda brott. 8 års fängelse för 200+ våldtäkter, det blir lite drygt 2 veckors fängelse per våldtäkt.

I piratebay fallet dömdes de fyra anklagade till 1 års fängelse och 30 miljore kronor i böter, för medhjälp till spridning av 33 filmer. Om man skall räkna "snällt" så blir det då 1.5 veckors fängelse för detta konstruerade brott, (samt en dryg miljon i böter per fil) i vilket fall en våldtäkt då faktiskt ger lite längre fängelse än medhjälp till fildelning.

Skall man räkna lite hårdare och dela ansvaret så kan man ju anse att TPB-folket sitter av sitt år för 8 filer var, i vilket fall det alltså ger ca 6.5 veckors fängelse (+böter) per fil. Skall man räkna extremt hårt, så har ju TPB-folket tillsammans dömts till 4 års fängelse, vilket då skulle innebära 26 veckor/film.

Naturligtvis lär vi inte se en minskning av straffskalan för fildelning då film och musikbranchens lobby fortfarande har sina mutade politiker i ledband, men kan vi då inte i alla fall se till att våldtäkt döms ut enligt samma straffskala som medhjälp till fildelning?

200 våltäkter a 26 veckor styck = 100 års fängelse för mannen ifråga.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: SBJ

Nu var det ju bara en vanlig tjej som blev våldtagen 200 gånger. Men fildelning och Piratebay är ju en nagel i ögat för amerikanska företag. Klart att det är mycket värre att någon vågar sticka upp mot mäktiga korporationer som styrs av mycket förmögna typer, än om en vanlig fattiglapp blir utsatt för övergrepp eller våldsbrott.(Obs, menat sarkastiskt)

2010-04-26 @ 11:03:40
Postat av: Jan Andersen

Lagen skrivs av kapitalet.Så klart att brott mot kapitalens intresseren skall straffas hårt!Våld finns bara hos proletariat så det bekymrar inte kapitalen och därför är det inte så viktigt att förhindra.

2010-04-26 @ 13:23:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0