Stoppa EU:s censur

Frilansjournalisten Anders R Olsson skriver idag på SvD brännpunkt om Cecilia Malmströms förslag att låta EU införsa samma system som man idag har i Kina.

Tidigare kritik har hon viftat bort med att Sverige i tysthet har blockerat websiter sedan 2005. Att Sverige gjort fel skall inte användas som skäl att få resten av världen att också göra fel, det skall istället ändras så att Sverige gör rätt.

Och med göra rätt menar jag inte det politiska "Ändra lagen så det man gör blir rätt" utan helt enkelt att man slutar göra fel. Inte som när FRA blir påkomna med fingrarna i syltburken och man istället för att ge dem smäll på fingrarna för att de bryter mot lagen, genast uder kuppartade former ändrar lagen för att göra FRA:s aktiviteter lagliga. Aktiviteter man för övrigt enbart får insyn i om man är FRA-positiv (Låter som en sjukdom).

När listan över de siter som i tysthet filtreras bort (Under förevändning att stoppa barnpornografi) i Sverige en gång läckte ut visade det sig att det fanns flera vanliga siter som fanns med. De listorna än nog inte bättre än de övriga spärrlistor som kommuner och skolor har.

De stora problemen med all typ av filtrering är dock:
    1. Du kan inte filtrera utan att inspektera all trafik, d.v.s du kommer att söka igenom all trafik, varav minst 99.99999999% inte har något att göra med det man på papperet låtsas vilja åstadkomma.
    2. Det kommer att missbrukas.
Det finns inga tvivel om det senare, så har skett med varenda verktyg som satts i bruk oavsett vad som sagts innan, det tog bara dagar innan det började cirkulera bilder från nakenscanners på flygplatser.

Det skall bli intressant att se om Cecilia avfärdar Anders lika lättvindigt som all tidigare kritik.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0