Korträdsla för bankernas skull

Det ligger just nu en väldigt bra artikel på IDG som påpekar att trots att man skyller på "kundernas säkerhet" enbart är för att skydda sig själva som bankerna inför krångligare och krångligare system för internetbetalningar.

Ingendera är ju särskillt förvånande. Det är ju samma strategi som alla andra använder, skyll på att det är för kundens/medborgarens eget intresse så kan man genomföra precis vad som helst, och dessutom debitera den lättlurade stackaren.

FRA skall skydda Svenska medborgare genom att avlyssna omvärlden.
    Att sedan omvärlden routar trafiken förbi Sverige och att hur man än bär sig åt så befinner sig den ena parten i Sverige, så att oavsett vad man säger så kommer man att avlyssna medborgarna. Kostnad för medborgarna ca 800 Miljoner, men nu har de skydd mot????
Datalagringsdirektivet, skall förhindra och underlätta utredning av brott.
    Att det sedan visat sig vara totalt verkningslöst i det syftet, så bara ingreppen i den personliga integriteten med oönskade bieffekter kvarstår kan man ju inte ta hänsyn till. Beräknad kostnad för telekom operatörerna ca 1 miljard kronor som kommer att fördelas ut till kunderna. Men vi fick i alla fall en massa mer data som kan läcka ut.
Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0