Grundläggande friheter

Stenungsund sällar sig till de kommuner som vill "skydda" förstagångsväljarna från politisk information som inte passar kommunfullmäktiges smak.

Att eleverna förväntas bilda sig en egen uppfattning och lära sig kritiskt granskande är antagligen inget de vill att samhällskunskapen skall uppmuntra. De är antagligen rädda att själva bli granskade.

Viljan att bilda sig en egen uppfattning och "förbjudet är gott" kommer att leda till att eleverna på egen hand söker upp material från andra partier utanför ett sammanhang där en debatt eller kritisk diskussion kan hållas, men har man antagligen inte tänkt på.

Troll spricker i dagsljus, bättre att bjuda in alla partier i debatten, om deras åsikter inte tål dagsljuset så märks det bättre i en debatt än i ett mörkt hörn.

Piratnytt skrev för ett tag sedan en mycket bra artikel om vad som egentligen gäller. Även om skolverkets uttalande egentligen bara är ett råd så är det ganska sannolikt att det fortfarande är olagligt att göra som Stenungsund , tyvärr är det väl som vanligt att de ansvariga inte har koll på detta heller. Respekten för demokratiska principer är ju inte så stark i de etablerade partierna.

Utskottsordföranden Erik Söderberg (FP) som reserverade sig mot beslutet säger:
    - Jag tycker inte att vi kan gå emot Skolverket. Alla partier som respekterar grundläggande friheter borde få komma.
Helt rätt Erik, bra att du står upp för demokratin. Med tanke på en del tvivelaktiga lagar som stiftats de senaste två mandatperioderna kanske en del andra partier däremot inte riktigt uppfyller det där kravet gällande respekt för demokratin utan borde få stanna utanför.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Omp

Är själv Stenungsundsbo, och går till råga på allt på Nösnäs.. Både jag och mina kompisar har bra koll på alla partier, men j*vlar vad vi blev arga! Eftersom vi redan har koll på partierna så orkar vi inte gå och klaga på ledningen (som vi redan klagat sönder med andra ärenden), och vi har även hört att skolledningen har mindre att göra med det, medan kommunen har mer med det att göra..Dock tror jag att det gynnar Sverige Demokraterna medan det missgynnar PP :/ Många röstar på Sverige Demokraterna i tron om att de blivit ett mindre rasistiskt, men fortfarande lika mycket mot invandring, parti så de kommer nog vinna många röster där.. PP å andra sidan har inte visat alla sina bra sidor inför förstaårs väljarna i småkommunerna.. Verkligen synd om det ska te sig så att Kommunerna TEG ihjäl PP's ingång i riksdagen!

2010-04-26 @ 18:33:48
Postat av: Jan-Olof Flink

Ja visst är det så att PP definitivt missgynnas av detta.Om SD missgynnas är inte helt säkert. Att inte bjudas in till debatter gynnar dem nog snarare än missgynnar. Att inte få ha ett bokbord och dela ut sin partiinformation missgynnar definitivt.Men det viktiga är att det är fel oavsett om det gynnas eller missgynnas. Alla skall ha samma förutsättningar.Ingen skall gynnas!

Ingen skall missgynnas!Mvh/J-O

2010-04-26 @ 19:21:18
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0