Faktakollen, Rött ljus för FP

Hittade idag på SvD:s Faktakollen att de har kontrollerat uppgifterna som FP gått ut med, om att allt fler undgdomar tidigt kommer i kontakt med droger. Något som hävdats för att stödja Alliansens olika förslag om tvångsdrogtestning av ungdomar, (Naturligtvis för att skydda dem från sig själva). Resultatet?? Rött ljus.

Fakta visar att ingen förändring har skett de senaste 10 åren.

Det som anförs som bevis är samtal med t.ex. socialtjänsten och Maria ungdom som ju i ärlighetens namn kommer i kontakt enbart med dem som har problem.

Det är starkt av SvD att kontrollera sånt här.

Jag brukar på den här bloggen hävda att samhället idag inte är ett dugg farligare än för 30 år sedan. Däremot så lyckas program som efterlyst få folk att tro att de riskerar att bli nedslagna så fort de lämnar huset.

Politikerna har i flera års tid underblåst detta för att kunna införa repressiva lagar och få bättre kontroll.
* Terrorhot används som skäl för att låta polisen bugga utan misstanke om brott.
* Hot mot Svenskar i afghanistan används som skäl för att låta FRA avlyssna de egna medborgarna.
* Påhittad statistik om unga används som skäl att kunna drogtesta barn utan deras egen eller föräldrarnas medgivande och för att försöka sänka straffmyndighetsåldern.
* Påhittade och överdrivna risker för våldsbrott används som skäl för att sätta upp övervakningskameror i vartenda hörn, fast undersökning efter undersökning visar att de inte har den minsta effekt på antalet brott. (Fast de kan hjälpa till att efteråt sätta fast gärningsmannen)

På DN har man kunnat läsa väldigt intressant om hur man om man läser media får uppfattningen att våldet i stockholm ökat fast det är helt tvärtom. Antalet dödsfall har näst intill halverats i Stockholm sedan början av 90-talet, då dödades 35-40 personer per år. Nu är siffran 20-25 personer per år.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0