Askan stoppar inte piratpartiets årsmöte

Det visar sig att trots aska och inställda flyg har inga medlemmar i Piratpartiet hindrats att deltaga i årsmötet. EU parlamentet kanske har något att lära sig där?

Årsmötet verkar hur som helst flyta på bra och de värsta dårskaperna folk har röstat om gällande att förändra principprogrammet under valår har avslagits. Det enda riktiga orosmolnet är den pågående voteringen om att tvinga byte av mjukvara i vår webplattform, som i stort sett kommer att stänga ner partiet om den godkänns. Så har ni ännu inte röstat på denna, in och rösta avslag.

Fri mjukvara är bra, men precis som att man inte bör ändra principprogrammet under pågående valrörelse är det inte heller så smart att stänga ner de verktyg man har för internkommunikation under pågående valrörelse. De personer som lägger ner sin fritid på partiet behövs desutom bätttre för att kampanja just nu.

Mjukvara kan man byta i mån av tid, när det är dags att uppgradera o.s.v. Men att använda resurser/tid som kunnat användas till valrörelse till detta är rent utav korkat.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Stoffe

Det står ju faktiskt 2011. Och för det första ska man leva som man lära och för det andra så ska inte Piratpartiet som hittills vara ett exkluderande parti, med t.ex. Skype som inte alla kan (av ideologiska eller tekniska skäl)köra - vi ska ju för h-e bygga kunskaps- och informationssamhället, då kan man inte hålla på med stängda och sluten information i stängda och slutna system.

2010-04-25 @ 18:28:39
Postat av: Jan-Olof Flink

Jovisst, leva som man lär är bra.

Även jag förespråkar öppna programvaror och att myndigheter skall använda sådana när nya system etableras. Däremot att tvinga utbyte och att man slutar använda proprietära programvaror man köpt licenser för verkar lite onödigt, både för myndigheter och för oss.Det står att det skall bytas under 2011, men det står också att man skall tilsätta "en arbetsgrupp som under år 2010 ska se över infrastrukturen". Så om nu inte den arbetsgruppen kan göra förberedelserna på 0 timmar tycker jag att de timmarna istället kan användas på valkampanj.Mvh/J-O

2010-04-25 @ 18:35:31
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: dalle

Känns lite fel med att lägga ner tid på detta under ett valår.C03-001: Jag funderar lite på vad "fri plattform" kan betyda. Fri från pris (dvs gratis) eller fri från licenser? GPL är i det andra fallet inte fri. Finns det en plattform som har stöd för allt var PP:s infrastruktur kräver?C03-002: Stora delar som .NET baseras på är standardiserade och öppna.C03-003, C03-004, C03-007: Låter rimliga.

2010-04-25 @ 20:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0