Aprilskämt ???

Hittar via en del andra bloggar till en artikel i SvD som bara kan tolkas på ett av två sätt:
1. Per Strömbäck kan inte läsa.
2. Ett aprilskämt utan egentlig poäng.

Förutom att IPRED orsakade en tillfällig nedgång i fildelning påstår Per att denna nedgång har hållt i sig.
    Mediavision – ett analysföretag som kartlägger konsumentbeteenden inom media och telekom – visar att allmänhetens beteende förändrades av lagen och att många svenskar helt slutade med olaglig distribution genom fildelning under 2009.
Det är inte första gången Per hävdat detta, fast det gör ju inte saken mer sann. Precis som man får förklara för barnen ibland, bara för att man hävdar något nog många gånger gör det inte sant. Det Mediavision skriver i sin utredning är att fildelningen är tillbaka på samma nivå som tidigare och troligen dessutom har ökat något.

Att IPRED ännu inte använts i direkt utpressningssyfte, vilket vi "belackare" hävdar att den kommer att göra använder Per för att hävda att risken inte finns och att våra "farhågor kommer på skam".

Nja.. är det så? Skulle inte tro det, immaterialrättsmaffian måste först få ett prejudicerande domslut innan de kan sätta igång att skicka utpressningsbrev, och då ISP:er idag driver processerna för att skydda sina kunders rätssäkerhet så är vi inte där ännu. Men om vi kommer i det läget att vi får en fällande dom så har APB och IFPI redan sagt att de samlat IP-adresser för att kunna gå vidare.

En detalj till... Full Mental Straighjacket påpekar att Per fått det där med Rättssäkerhet och Integritet om bakfoten.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0