Självcensur - NEJ TACK!!!

I sin nedräkning nämner maloki ordet självcensur. Ett ord som smakar väldigt dåligt i munnen.

Men det är nturligtvis sant. När du vet att allt du skriver kommer att läsas och kontrolleras för att se om det uppfyller de godtyckliga krav som någon regim kan tänkas ställa på den för ögonblicket, då tänker du en gång extra innan du skriver.

Norge var den sista kommuiststaten, nu blir det Sverige.. Även om östtysklands säkerhetstjänst aldrig kunde drömma om sådan kontroll av folket. Det positiva är väl att teknik för stateful och deep inspection kanske utvecklas vidare så att vi på sikt får bättre brandväggar. Det beror naturligtvis på hur stort samarbetet mellan Sverige, Kina och Iran blir, och om någon annan vill samarbeta med oss. Israel är ju ledande när det gäller brandväggar och det är inte säkert de vill ha med Iran att göra.

Hur som helst så kommer nog en del självcensur att ske. Men jag skulle hellre uppmana folk att i protest skriva så mycket som möjligt istället.

Det har ju sagts att det hela skall ske maskinellt, men när maskinen hittar mail av intresse skall det ske manuell koll av dessa. Låt oss ge våra vänner på FRA lite att göra för skattepengarna de bränner.

Själv tänker jag starta upp ett stort PBEM (Galaxy explorer för den som är intresserad). Kommer att resultera i massor av mail med ytterligt suspekt och kryptiskt innehåll. Särskillt den politiska/diplomatiska delen där folk kommer med diverse hot eller försöker samordna attacker på andra kommer nog att skapa en hel del förvirring hos den som läser. (Samt kanske rykten om tidigare okända terroristgrupper)

HejFRA.se är en bra site att gå in på, skapa dig en ny liten signature att lägga in i dina mail.

Självcensur och VPN i all ära, men jag tror hellre på att dränka dem och deras maskiner i trafik.

Känner man för lite mer suspekt nöje till helgen kanske man skapar sig ett hotmail/gmail/whatever-konto med suspekt namn, för att sedan skicka dit några mail med någon meg random-data efter en PGP header.
Det finns nog massor av roliga saker att göra...
Jag har faktiskt några riktigt bra ideer, men de tror jag inte jag bollar just här... Inte denna gång iaf...

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0