Större kålsupare

Knappt har man läst hur IFPI testar om IPRED går att använda för att tvinga en "vanlig fildelare" att böta för att ha tillgängliggjort musik. 50-talet låtar har de tydligen laddat ner, men användaren ifråga sades ha upp emot 10000 låtar.

Med tanke på att det gång på gång sades att syftet med IPRED var att komma åt storskalig spridning och inte privatpersoner som laddat ner någon låt för eget bruk så kommer det onekligen att bli intressant.

Att det dessutom inte finns några bevis för att någon annan än just IFPI själva laddat ner från personen de stämmer bör ju göra bevisvärdet tvivelaktigt. Det lär väl vara en eller annan photoshoppad skärmdump igen.

Det mest spännande var däremot senaste nytt från kanada...

Samtidigt som skivindustrin med tvivelaktiga bevis försöker stämma någon för att i ickekommersiellt syfte ha gjort 10000 låtar tillgängliga över internet, så stäms skivindustrin i kanada för att ha gett ut över 300 000 låtar utan att ha artisternas tillåtelse.

Skillnaden här är att i det senare fallet så är det kommersiellt och inga tvivel i skuldfrågan iochmed att företagen själva "skrivit upp" varje gång de valt att skita i att betala artisten..

Nu vet vi ju att vanlig privatperson har sämre rättsskydd än storföretagen som ju får stjäla vad de vill. Men vem vet... Advokaterna som hjälper skivbolagen mot privatpersoner bör kanske fundera en extra gång. Det kan hända att en skivbolagen en dag saknar pengar till att betala räkningarna.

Om inte annat så kan artikeln från kanada vara intressant läsning att kasta i ansiktet på alla som tycker "Stackars skivindustrin, fy fy på piraterna"

Mvh

/J-OTags: , ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0