SKITbra ide

När ryssland försvann som stort hot och mycket av den radiokommunikation FRA lyssnat på också försvann så föll hela iden med FRA samman som ett litet korthus.

De behövdes helt enkelt inte längre.

Men likt den mest envetna skivindustri som hänger sig kvar med förlegade distributionskanaler så lyckades de få nya uppgifter och leksaker av regeringen. Stort grattis till FRA för den stora fina tuggan av vår gemensamma kaka...

Eftersom det nu med stor sannolikhet inte kommer att hittas några terror-planer i svenskarnas email-konversationer heller, då inte ens den mest korkade brottsling skulle diskutera sina planer via okrypterad kommunikation.
Särskillt efter att man gått ut och meddelat att man nu avlyssnar, så finns det ju en tämligen stor risk att någon till slut inser att FRA fortfarande inte fyller någon funktion...

Så här följer ett gratis tips till Reinfeldt och Ask om vad nästa steg för FRA kan bli.

Man kan inte vara säker på att terrorister någonsin skickar mail, twittrar eller SMS:ar någon.
Men... Du kan vara ganska säker på att de titt som tätt går på toaletten för att uträtta sina behov.

Så varför inte utrusta alla toaletter och badrum i Sverige (Både offentliga och hemma hos folk) med kameror?
Det hela kan skötas helt automatiskt genom face recognition software, så att bara datorer tittar.
Enbart när en dator signalerar att en potentiell terrorist hittats behöver en människa logga in och titta på filmen från den kameran.
Polisen kommer naturligtvis enbart att få tillgång till sådana filmer om skälig misstanke finns och begäran om tillgång godkännts av en för ändamålet tillsatt nämnd.

Ett ytterligare steg vore om toalettstolarna utrustades med sensorer som kan avgöra om några olagliga substanser följer med vattnet när man spolar. Då kan datorerna larma och notera vem i hushållet som besökte toaletten vid tillfället.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0