Kommentarer om FRA-lagen

Gnäll och tjat fungerar, fråga vilken småbarnsförälder som helst... Efter att ha tjatat länge nog fick Cato rom att anfalla kartago. Vi skall göra samma sak... Vi skall tjata och gnata tills FRA kopplar ur kablarna igen. Här kommer några helt lösryckta kommentarer till att FRA-lagen trätt i kraft, från olika tidningars hemsidor... En lite ljusglimt i adventsmörkret som FRA sänkte över Sverige.Redan när lagförslaget presenterades sa Fredrik Reinfeldt att protesterna kommer att lägga sig så småningom. Och, det visar sig nu också att denna beprövade taktik - att låta motståndet trötta ut sig mot ett passivt "bollplank" - har gett önskat resultat. Grattis..!!


Att försvara massövervakning med att FRA troligen kommer har resursbrist tycker jag är lite märkligt. Det är så märkligt att jag har svårt att sätta fingret på det. Men för mig låter det i så fall som en stor risk för många kommer bli oskyldigt utpekade också. Folk som inte kommer få de jobb de vill ha, folk som inte får resa till vilka länder de vill, folk som kommer få sina bankkonton frysta, mm, allt för att FRA spanar lite halvdant.


Tror ni verkligen på att oppositionen kommer att riva upp FRA-lagen om det blir maktskifte nästa år? :) Fel, de tycker att det är bekvämt att ha den på plats.


Sluta använda dator och telefoner.Lättare än att sluta röka. Själv har jag skaffat brevduvor.


Sluta säga "vanligt hederligt folk", ni vet mycket väl att man bara är "vanligt hederligt folk" tills någon i maktställning inte tycker om vad du gör, hur hederligt det än varit förut. Att få ha hemligheter är en av de viktigaste egenskaperna i en demokrati, att potentiellt avlyssna all trafik strider mot det.


Hade Sverige befunnit sig i öppet krig med främmande makt hade jag förstått behovet av denna lag. Att genomföra total uppsikt över all kommunikation, vilket detta i praktiken innebär, är oförenligt med våra grundläggande fri- och rättigheter som de fastställts i grundlagen.


"Och oppositionen planerar att riva upp den..."
Precis som en annan opposition planerade att ta bort vägtullarna?


Det finns människor på vår jord som dör i när de kämpar för sitt folks frihet och vi är på god väg att på ett effektivt sätt avskaffa vår.


Varför får Regeringen beställa matrial. Kanske man be beställa matrial om andra partier?


Det är inte pretentiöst att tro att FRA är intresserade av vårt pladder på nätet. Det är såklart de inte är, det är inte deras syfte. MEN bara det faktum att de skulle kunna om de skulle vilja räcker för att göra detta till en VIDRIG lag. Det kanske inte alltid kommer vara samma partier som styr Sverige. Partier kommer och går och när ett riktigt otäckt parti kommer till makten har vi redan skaffat alla verktyg för dem att kontrollera folket!


Sätt en fotboja på varje svensk medborgare också!


Mvh

/J-O

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0