Glögg på torget

Idag hade vi en liten aktion i sundsvall.
Vi stod längs med storgatan och bjöd förbipasserande på glögg och pepparkakor.

Det var kallt och vi frös och det var inte så många som stannade och pratade politik med oss.
Men jag anser det hur som helst som en framgångsrik aktion.

På ca 1,5 timmar hade vi fått slut på de 10 liter glögg vi hade med oss, och en snabbräkning av muggar visar att det var i storleksordningen 150 personer som fick värma sig lite. Med tanke på att vi frös, så tror jag nog att dessa människor blev genuint glada av att få lite värme i sig. Ett flertal föräldrar så dessutom till att mata barnen med pepparkakor, och som småbarnsförälder vet jag precis hur roligt det är att gå på stan med barn som börjar få blodsockerbrist, och hur mycket jag ibland skulle uppskattat att kunna ge dem en kaka.

Så allt som allt, ingen jättestor grej, ingen mediauppmärksamhet och inte så mycket politik. Men vi syntes och gjorde nog ett fördelaktigt intryck på en hel del som var ute och julhandlade. Även de som inte tog emot vare sig glögg eller pepparkakor. För på något vis fick man många fler trevliga leenden idag när man frågade "Hej, får vi bjuda på lite glögg och pepparkakor" än när man försökt få folk att ta emot våra flygblad.

Dagens mest använda kommentarer var:

1. "Bakade med rent mjöl i påsen", med hänvisning till pepparkakorna
2. "Självklart, vi gillar att dela med oss", på frågan om det var gratis.

Vi fick nog även en del pluspoäng från de som såg när vi bjöd på glögg till frälsningsarmen så de slapp stå och frysa där. Det var många runtomkring som tittade positivt på den gesten.. :)

Mvh

/J-O

Tags: ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0