Computer Sweden borde inte finnas.

Lite så här lagomt lördagsnyvaken går man igenom liveflödet och ser att flera inlägg pekar ut en artikel hos CS/IDG.
Det visar sig att Johan Hallsenius, chefredaktör på Computer Sweden, skrivit ett inlägg som visar hans totala oförståelse för politik och politisk påverkan. Det kanske är bättre att han och hans publikation håller sig till att göra reklam för windows och projektledningskurser.

Visst gjorde Piratpartiet ett dåligt val, om man jämför med EU-valet. Men nu kan man inte jämföra riksdagsval och EU-val. Utan vi bör väl i så fall jämföra med förra riksdagsvalet, eller hur vårt resultat står sig i förhållande till Feministiskt Initiativ eller de andra partierna utanför riksdagen.

Piratpartiet är nu det största partiet utanför riksdagen. Att väljarna i år ansåg plånboken vara viktigare än integriteten och tyckte det viktigaste var huruvida de rödrödgröna eller alliansen skulle få majoritet, betyder inte att Piratpartiet är fel spår för att nå den framtid man önskar.

Det är som att säga att Computer Sweden borde läggas ner eftersom dags- och kvällstidningarna har större upplagor och fler läsare.
    "Piratpartiet borde aldrig ha bildats. I stället borde Rick Falkvinge och de övriga grundarna startat Piratrörelsen – en på- tryckargrupp eller lobbyorganisation som Greenpeace, Amnesty eller Rädda Barnen.
Mjo, men nu var det ju så att Piratbyrån startade som motpol till upphovsrättslobbyns Antipiratbyrån. Dock visade det sig att det är betydligt lättare att bedriva lobbyism om man har pengar och är backad av mediaindustrin, än om man är en idéell lobbygrupp utan monetära tillgångar.

Lobbyismens mål är ju att påverka politiker för att driva lagstiftningen i en eller annan riktning. Piratpartiet bildades eftersom man insåg att om man inte kan påverka politiker utan att ha pengar att muta med så är motdraget att själva bli politiker.

Så Johan, du har fel. Lobbyspåret testades först, Piratpartiet skapades på grund av att det inte var en fungerande väg.
    "Om piraterna valt påtryckarvägen hade Sverige och Europa haft en kraftfull röst för integritet och yttrandefrihet på nätet, med djup folklig förankring."
Ja, fast det där är precis vad vi är. 7.1% i EU-valet och en (snart två) europaparlamentariker som jobbar för våra frågor. Vi har ett stort folkligt stöd, vi har väldigt många bakom oss som tycker att våra frågor är oerhört viktiga, det var bara det att de inte ansågs som de viktigaste frågorna i riksdagsvalet.

Även om fler människor läser sportsidorna i dagstidningen än vad CS har läsare, så kanske det ändå skall finnas en tidning för de som hellre läser om IT relaterade saker? Annars tycker jag ni lägger ner tidningen och bildar en lobbygrupp för att få dagstdiningarna att skriva fler frågespalter där man kan få hjälp med sina datorproblem.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Robert Andersson

Piratbyrån var iofs inte en motpol till antipiratbyrån. Snarare var det en pågående diskussion om upphovsrätt och kopiering. Alla var välkommna, även Pontén.

2010-10-02 @ 10:45:07
Postat av: Jan-Olof Flink

Ja, visst är mitt resonemang förenklat. Men å andra sidan är hans resonemang att ingen har försökt föra någon sådan diskussion överhuvudtaget.



Jag vidhåller fortfarande att en fungerande lobbyorganisation behöver massor av pengar för att påverka, trots de summor vi lägger ner på valrörelse så är det billigare och bättre att själva försöka komma in i riksdagen.

2010-10-02 @ 10:55:33
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: dinsyrra

CS borde lägga ner och starta en lobbygrupp för att få in fler IT-artiklar i kvällstidningarnas sportsidor. På det viset skulle svenska sportfånar utgöra en bred förankring inom IT-frågor. Heja Johan!

2010-10-02 @ 11:05:12
URL: http://dinsyrra.se
Postat av: Mr Profit

Johan Hallsenius missar att den ultimata lobbygruppen är ett parti. En lobbygrupp som automagiskt tilldelas gemensamma resurser, har lagstiftningsmakt, och som dessutom riskerar att ta jobben från de andra politikerna. Om detta inte sätter tryck på politikerna, så finns det inget som hjälper.

2010-10-02 @ 22:46:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0