Paragrafryttare

Är det inte Försäkringskassan så är det biljettkontrollanter. Tydligen slängde de av en 13-åring från tåget då hon på grund av batteribrist inte kunde visa upp sin SMS-biljett.

Smart va, släng av en 13-åring på fel station, särskillt när man just konstaterat att mobilen inte fungerar, så att hon inte kan ringa någon och berätta. Precis sånt ansvarstagande man som förälder blir glad av att höra, eller hur var det nu?

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Tom Wabco

tycker de gjorde rätt. hur många barn/ungdomar/vuxna har inte skyllt på att mobilen laddat ur så de inte kan visa kvittot?



tycker konduktören skall ha beröm för att han var stark nog att följa systemets regler.



man måste betala för att åka med tåg & buss.

2010-07-03 @ 11:32:14
Postat av: Oldtimer

Fruktansvärt att se att det finns sådana paragrafryttare och dessutom folk som berömmer sådant omänskligt beteende!



Men min åsikt är att detta är ett systemfel som går långt djupare än den enskilda konduktören. "Man måste betala" ekar farligt nära "man måste lyda order"...

2010-07-03 @ 11:55:55
Postat av: maria

Tycker att så här får det inte gå till när det handlar om barn. >Undrar samtidigt var medmänskligheten finns. Hade jag sett detta had jag naturligtvis betalat biljetten för den stackars tjejen.

2010-07-03 @ 12:19:29
Postat av: Jo'El

En vacker dag kommer en ung pojke eller flicka att bli kidnappad, våldtagen och mördad efter att ha blivit avslängd nånstans, och därefter är det nog slut med påfundet om att över huvud taget få för sig att slänga av barn på platser de inte är tänkta att vara från början, giltig biljett eller ej.



2010-07-03 @ 12:31:24
Postat av: Jan-Olof Flink

@Tom Wabco,



Om du läser artikeln så erbjöd hon sig faktiskt att betala en till biljett där och då, men de slängde av henne i alla fall.



Att det är starkt att lyda order och slänga av en flicka på fel station där hon inte har möjlighet att kontakta närstående kan jag inte hållas med om.



Mvh



/J-O

2010-07-03 @ 12:54:58
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Bengt Söderberg

Arbetar som tåvärd på samma linje, vet inte omständigheterna för det aktuella ärendet men är de som GP rapporterar så är det givetvis tråkigt...



Man ska dock inte vara alltför snabb på att kritisera tågvärden, i föräldrars ögon är barnen alltid små änglar och jag har både varit med om att vi fått tillkalla ambulans (överdos) samt väktare (knivinnehav, hot & våld mot tjänsteman) vid den åldern...



Lägger man till det faktum att vissa i den åldern redan uppnått status av notoriska tjuvåkare så blir det ännu mer komplicerat. Att man är ung innebär inte att man kan komma undan med vad som helst utan det är upp till tågvärden att fatta beslut i varje enskild situation och oavsett hur man agerar så kommer det alltid vara någon som kritiserar ens beslut och skulle skött situationen bättre själv...



Känner som sagt inte till händelsen men GP har inte återgett tågvärdens sida av historien, lite orättvist att kritisera någon som inte fått möjlighet att försvara sitt agerande tycker jag...

2010-07-03 @ 16:25:26
Postat av: ToxicAvenger

Låt oss ta ut satsdelarna i meningen "Tycker att så här får det inte gå till när det handlar om barn.".



Predikat: Vad är det som händer?: Tycker är predikat.



Subjekt: Vem är det som tycker?: Subjekt saknas, meningen är alltså ofullständig, och inlägget är därmed rapparkalja.

2010-07-03 @ 16:31:26
Postat av: Jan-Olof Flink

@Bengt,

Visst finns det tjuvåkare och sånt, men jag ställer mig fortfarande tvivlande till att det är en bra ide att hantera ett barn på det viset.



Om det var jag som blev avkastad på grund av en sådan sak skulle jag i och för sig svurit inombords men förstått det, skulle någon kasta av min dotter av den anledningen skulle jag bli förbannad.

Det minsta de kunde gjort var i alla fall att fixa fram en telefon så hon kunnat ringa sina föräldrar innan hon blev avkastad.



Eftersom pressansvarige bad om ursäkt så tror jag nog det faktiskt var tågvärden som gjorde fel i just det här fallet.



Mvh



/J-O

2010-07-03 @ 17:44:40
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: DR

Rätt är rätt.Tågvärd har inte gjort fel.Han följde bara regler som Västtrafik har skrivit. Alltid är lätt att vara efterklok och skylla på tågvärd och bussförare. mvh

2010-07-03 @ 20:12:06
Postat av: Bengt Söderberg

@Jan-Olof: GPs artikel har ingen information från tågvärden alls, kan finnas ett bra skäl till varför tågvärden tog det beslutet.



Smink + klädval + språk gör en del för att förändra en persons ålder, kan vara så enkelt som att tågvärden uppfattade henne som äldre? Eller att hon var otrevlig och störande? Finns många "acceptabla" anledningar till en avvisning...



Att VT ber om ursäkt är en självklarhet, mediabevakningen kommer skada VT och med en ursäkt och lite kompensation minimeras skadan, detta oavsett om tågvärden agerat rätt eller fel...



Rent generellt kan sägas att det är svårt att göra alla nöjda oavsett hur man hanterar en situation :)

2010-07-03 @ 21:19:42
Postat av: Rolf Erikson

Detta ger tydligen att om man är 13 år eller yngre, så går det utmärkt att åka utan att betala för sig. Det är bara att se till att mobiltelefonen är urladdad först. Många ungdomar tackar säkert för detta. Varför betala? Det går ju utmärkt att åka på en urladdad mobiltelefon. Att sedan att en 13-åring är omyndig och att det faktiskt är föräldrarna som har ansvaret för att dottern har pengar till biljett eller att det finns pengar på kontantkortet eller att mobiltelefonen är laddad, skrivs det inget om. Varje gång jag läser om liknande händelser i media, så är det ytterst föräldrarna som inte tagit sitt föräldraansvar. Och på vilken grund har GP utvalt sig till enväldig domare genom att skriva väldigt vinklad artikel? Västtrafik tycks vara lovligt byte. Bössorna laddas. Drevet går.

2010-07-04 @ 08:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0