Det skickas för lite folk till galärerna nuförtiden

Det känns inte riktigt bra att man skall behöva bryta blogg-semestern genom att argblogga, men...

Barn kördes av tåget och försvann

Det har ju hänt ett flertal gånger tidigare att nitiska konduktörer kastat av barn, t.ex. den 13 åriga flickan vars mobiltelefon fått slut på batteri. Eller Isabella 12 som kastades av för att hon inte hade leg, trots att reglerna sade att hon inte behövde ha något. (Tyvärr är länken till aftonbladet död)

Läser dock nu på aftonbladets hemsida att flickan hittats. Fast artikeln har ännu inte uppdaterats.

I alla fall bra att hon hittats. Men när skall de sluta att godtyckligt slänga barn av tåget?

Jag är normalt ingen anhängare av "gratis kollektivtrafik", men om det här skall vara normen för hur konduktörer beter sig så får jag nog ändra min inställning.

Man skall aldrig behöva visa legitimation för att resa inom landet.
SJ och övriga aktörer är skyldiga att transportera den som visar en biljett, vem som köpt/betalat biljetten är helt ovidkommande.

Visst bör man ha biljettkontroller och visst kan man slänga av folk som inte betalat, men man måste väl för f-n tänka efter när man ser att det är ett barn?

Mvh

/J-O


Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Johanna Drott

Just såna här händelser är precis den anledning som motiverar organisationer som Planka.nu. Det handlar väldigt lite om "gratis" och väldigt mycket mer om att minska antalet situationer där sånt här kan hända.Tåg är ändå relativt lugna platser. I tunnelbanan är det lite mer liv, och sålunda uppstår fler möjligheter till missförstånd så som dessa.Missförstånd där den ena parten anser sig ha rätt att ta till våld mot plankare.Nåväl. Lite off topic, men du är inte ensam om att tänka i sådana banor.

2011-08-03 @ 09:18:06
URL: http://magnihasa.blogspot.com/
Postat av: Daniel

Det största problemet är att attityden i samhället har ändrats från att vara någonstans i närheten av hjälpsam/förstående mot omedelbart arg och avvisande. :-(

2011-08-03 @ 10:30:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0