Rösta Pirat

För ett rättssäkert samhälle
Principer som hellre fria än fälla och att man anses som oskyldig tills man fällts i domstol måste kvarstå !!!

Den senaste mandatperioden har justitieministern kommit med förslag på att hänga ut misstänkta och att ge åklagare rätt att dela ut fängelsestraff utan att blanda in domstol.

För bevarad integritet
Är du inte misstänkt för brott skall du heller inte behandlas, övervakas och avlyssnas som en brottsling !!!

FRA-lagen bryter meddelarskydd och källskydd för internet och fast telefoni.
Datalagringsdirektivet bryter meddelarskyddet för mobiltelefoner och förvandlar dessa till statliga spårsändare.
IPRED-lagen ger företag/privatspanare större rättigheter att få ut personuppgifter än vad polisen har.

För en stärkt konsumenträtt
Har du köpt en vara skall det vara upp till dig hur du använder den !!!

Många företag försöker begränsa din rätt att använda saker du köpt, t.ex. genom finstilta licensavtal som säger att du bara leasar produkten av dem och att de fortfarande äger den. Vissa CD-skivor tillverkas så att de installerar skadlig kod på datorer för att man enbart skall kunna lyssna på dem på en vanlig CD-spelare.
Men är det skivbolagen som skall avgöra om du skall lyssna på en skiva på CD-spelaren, datorn eller bilstereon?

NIX-registret borde underhållas av telefonoperatörerna för att göra det enklare att slippa telefonförsäljare. Ångerrätten borde utökas med en extra vecka för saker som sålts via telefonförsäljning och där man alltså inte haft möjlighet att se varan i förväg, inte ens på bild.

Piratpartiet Behövs
De gamla partierna har stagnerat och bryr sig mer om att sitta kvar vid makten, än om sina ursprungliga ideologier.

Piratpartiet vill återinföra demokrati-, rättssäkerhet- och integritetsfrågor på agendan i riksdagen.
Dessutom vill vi föra in ett informationspolitiskt perspektiv som saknas då de flesta partier verkar sitta fast i efterkrigstidens industrisamhälle i sin argumentation och sina lösningar.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: TRÖTTMANBLIR

PP kommer inte komma in i riksdagen. Istället för att se till att ta sig över 4%-spärren, har PP supit bort ett guldläge att ta sig in i riksdagen, ett läge som kanske inte kommer en gång till.Vad man borde ha gjort - hållit sig till de tre punkter man säger sig hålla sig exklusivt till. Vad man har gjort istället - haft åsikter om allt möjligt annat "självklart", allt från kommentar i Israel-Palestinakonflikten, till att gå i Prideparaden (den som är intresserad kan hitta ett meningsutbyte mellan mig och några heltidskommentatorer här på Falkvinges hemsida). Så förbannat dumt!!! OM PP hade hållit fingrarna i styr och fokuserat på sina tre frågor så hade de så gott som garanterat suttit i riksdagen efter valet. För det finns garanterat >4% av de röstberättigade som tycker att de tre frågorna är tillräckligt viktiga för att lägga annat åt sidan. Men uppenbarligen finns inte den viljan inom PP, vad de än hävdar. Jag hade tänkt överge mitt gamla parti (kd) och lägga min röst på PP. Nu blir det inte så, för PP har ingen trovärdighet värd namnet. Och jag lär vara långt ifrån den enda som har vänt i den trånga PP-farstun. Ni beter er som gamla KPML(R)-are ungefär. Ha så kul i er rätt-troende lilla klubb (utanför riksdagen).

2010-09-15 @ 20:08:03
Postat av: Jan-Olof Flink

@trött,Jag är lite fundersam på vad i mitt inlägg ovan som skulle kunna tolkas som att det kommer från bokstavsvänstern.Jag har inget större minne av att de kommunistiska staterna var särdeles rättssäkra eller hade några skrupler mot att övervaka befolkningen.Att partiet tagit ställning till någon palestinafråga är också något jag har mycket svårt att dra mig till minnes eller ens tänka mig.Men rösta du på KD, det är ju trots allt din demokratiska rättighet.KD lär ju dessutom behöva rösten då de ligger och balanserar på 4%-spärren. Skillnaden är att de slåss med SD om sina väljare. så kommer SD in lär KD åka ur.2010-09-15 @ 21:48:34
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0