Varför finns det bara blå piller?

Vi lever i en värld där allt mer sker datoriserat och automatiserat, och statsmakten gör allt för att få veta allt om medborgarna. Det skall övervakas, det skall avlyssnas, det skall registreras, sociogram skall byggas.

Nu skall man se till att varje detalj av skolarbetet är datoriserat, sökbart och tillgängligt.

Från tillverkarens hemsida: "Här hittar duskräddarsydd information om hur ditt barn har presterat, hur närvaron ser ut totalt sett. Hur barnets utvärderingar ser ut, målen i förhållande till den individuella utvecklingsplanen och hur långt han/hon har nått i måluppfyllelse. Du hittar även uppgifter om betyg, provresultat, med mera."

Så när mina barn gått ut universitetet och skall söka jobb, då kommer arbetsgivaren att kunna se om de skolkade från franskan i 8:an eller om de ofta undvek gymnastiken på grund av växtvärk. Hurra för 1984 i 2010 års tappning.

Frågan man ställer sig är, varför erbjuder de bara de blå pillren som gör att man vaknar nästa dag i en verklighet som är ännu lite sämre. Var finns de röda pillren som gör att man vaknar upp i en värld där man själv kan påverka?

Andra som bloggat om detta: Magnihasa, Anna Troberg
Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0