Mer inkompetens

Tydligen var det mer än black-internet hopsmällt i denna dom.... Hovrätten har också meddelat ett förbud mot Portlane att tillhandahålla Internetaccess till en viss tracker (tracker.openbittorrent.com).
    Hovrätten har gjort bedömningen att det föreligger sannolika skäl för att samtliga svarande har medverkat till upphovsrättsintrång i huvudsak på det sätt som skiv- och filmbolagen påstått. Hovrätten har också funnit att det skäligen kan befaras att svarandena genom att fortsätta med sin medverkan minskar värdet av bolagens rättigheter, samt att bolagens intresse av att få stopp på intrången väger över de nackdelar som ett vitesförbud innebär för svarandena. Även övriga förutsättningar för att meddela interimistiskt vitesförbud har bedömts vara uppfyllda.

Vi gör bedömningen att det föreligger sannolika skäl för att hovrätten är inkompetent och/eller mutad av skiv- och filmbolagen. Vi finner också att det skäligen kan befaras att skiv- och filmbolagen genom att:
  • fortsätta ljuga om förluster på grund av fildelning,
  • fortsätta stämma sina kunder,
  • angripa vital infrastruktur för oberoende artister (konkurrenter)
kommer att fortsätta minska sitt värde och inflytande ännu mer.

Vi ser att alla förutsättningar finns att på grund av brott mot konkurrenslagstiftning, internetbaserade angrepp på konkurrenter, fabricerade bevis och falsk angivelse ålägga dessa företag med näringsförbud tills dess att dom i målet avkunnats.

Anledningen att "falsk angivelse" ovan inte är en länk är helt enkelt att hela iden om att The Pirate Bay skulle vara ansvarig för vad andra människor byter med varandra är ett patetiskt försök att sätta dit någon, eftersom skiv- och filmindustrin inte kan hitta fildelarna själva.

Vare sig telia eller eniro kan vara ansvariga för om någon person blir hotad via telefon. (Och då menar jag inte enbart för att polisen lägger ner sådana undersökningar)

"Medhjälp till upphovsrättsbrott"... En domare som inte suttit fast med tungan mellan skivindustrins skinkor skulle ha avfärdat det direkt.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Jan-Olof Flink

Eftersom länkarna till brokep's blogg från "juristens funderingar" är trasiga på grund av databaskrasch så har vi plockat ut den posten från googles cache och stoppat in i en padda här: http://piratenpad.de/ep/pad/view/ro.H88v4jjH0uc/rev.36

2010-05-21 @ 17:43:46
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Harlekin33

Svenska Dagbladet tog bara upp en liiiiten artikel om det hela!Dessutom så stängde dom av kommentarerna!Vart tog åsiktsfriheten vägen???

2010-05-21 @ 17:43:57
Postat av: Jan-Olof Flink

@Harlekin33,

åsiktsfriheten gäller bara de som har rätt åsikter. Det vet du väl ;-)Annars skulle det ju inte finnas några behov av att filtrera och censurera internet, då skulle normal netiquette duga fint..Mvh/J-O

2010-05-21 @ 17:46:11
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Jonas

Hur i hela friden kan just Portlane väljas ut som ansvarig bara för att trafiken passerar deras nät när någon slutanvändare pratar med Openbittorrent-trackern?Trafiken passerar ju lika mycket Telias, Tele2s och Bredbandsbolagets nät.

2010-05-22 @ 19:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0