Katapultstolen trasig

Justitieministerposten har ibland kallats för katapultstolen efterom det flera gånger hänt att justitieministern avgått eller tvingats avgå.

Numera verkar dock någon spärr eller säkring fastnat eftersom den aldrig löses ut och förpassar Beatrice Ask till den politiska komposthögen för att mögla.

Jag håller med Johan Folin om att "Beatrice Ask är en katastrof som justitieminister och borde ha avsatts flera gånger om."

Som Robert Aschberg säger i sin sågning av det "Integritetsskydd" Ask vill införa:
    - Det låter fint att Beatrice Ask vill värna det vanliga folkets trygghet, men vilka är det hon syftar på egentligen? Hur ofta händer det att "vanligt folk" känner sig utsatta för att medierna kan göra kreditupplysningar?

För det är ju trots allt så att rätten för bolagen att ta kreditupplysningar på folk kommer att stå i det finstilta i alla små kontrakt även i framtiden, så för normalt folk kommer detta inte att ha någon som helst effekt. Det blir när någon annan än bolag, t.ex. Media vill granska någon som svårigheterna kommer att uppstå.

T.ex. om media vill granska politiker, såna som får partistöd men inte behöver tala om vad man gör med det, sådana som får kampanjpengar av företag utan att avslöja hur mycket och från vilka, samt såna som har sidoinkomster bredvid sina politiska uppdrag.

Precis som alliansens förra integritetsutspel där man ville städa lite i databaser, så är det frågan om små plåster på stora sår.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0