Fokus är bra

Sundsvalls tidning tog in en av mina insändare i gårdagens tidning, både i papperstidningen och i webupplagan.Nu när folk har haft chansen att läsa på båda ställena återpublicerar jag insändaren här på min blogg.


Fokus är bra

Ofta beskylls Piratpartiet för att vara ett enfrågeparti. Det är vi inte, vi är ett fokusparti vars frågor går in i många områden.


Skillnaden mellan oss och andra partier är att vi inte låtsas som att vi kommer att jobba för saker som vi i nästa sekund är beredda att offra vid första bästa förhandlingsbord. Piratpartiet spelar det politiska spelet med öppna kort.


Redan från början talar vi om var vi kommer att lägga vårt krut. Inga hemligheter, inget fuffens och ingen svekdebatt. Ingen som väljer att rösta på oss kommer att känna sig snuvad på sin röst.


Varje röst på Piratpartiet är ett steg närmare ett väl fungerande kunskapssamhälle där individens rätt till integritet, kultur och kunskap tas tillvara. Vi har redan inlett det arbetet i EU-parlamentet. Nu siktar vi på riksdagen. Där kommer vi att samarbeta med det block som tillgodoser våra informationspolitiska krav bäst.


Piratpartiet är ett fokusparti. Vi fokuserar på alla människors rätt till integritet, kultur och kunskap. Vi kommer aldrig att förhandla bort våra grundprinciper. Vi kan inte dölja några vallöftessvek i ett sammelsurium av skattesatser, bidrag och avdrag.


Vårt fokus är inte en svaghet. Det är en styrka. Det är en garanti till dem som väljer att ge oss sitt förtroende i valet. Det är dessutom en uppfriskande omväxling till den trötta blockpolitiken.


/Jan-Olof Flink

Kommunledare Piratpartiet Sundsvall


Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Bra skrivet. Ett tips om du, eller någon annan, ska skriva fler insändare med liknande innehåll - försök referera till någon aktuell händelse. Exempelvis alla aktuella vallöften från alla partier, där man direkt inser att alla partier inte kan få igenom alla sina vallöften.Senast idag var det miljöpartiet som skulle kräva en "tredelning" av föräldraförsäkringen, medan vänstern har krävt en "tvådelning". Vem som helst inser ju att båda två inte får sin vilja igenom. Exemplen är oändlig ett valår som detta. Natomedlemskap, jobbskatteavdrag, bensinskatter...Risken är bara att man trasslar in sig för mycket på saker som insändaren inte ska fokusera på, och dör har du gjort ett bra jobb Jan-Olof. Du har fokuserat, precis som Piratpartiets politik går ut på.Bra insändare kort sagt!:-)

2010-05-09 @ 18:48:36
URL: http://lakonism.blogspot.com
Postat av: Jan-Olof Flink

Ja och nej.Den här insändaren kom in dagen efter att den skickades in, då hade det fungerat. Förra insändaren låg och mognade hos tidningen en vecka innan den togs in. Så i det fallet är det inte säkert en sådan referens hade fungerat.Mvh/J-O

2010-05-09 @ 18:57:03
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0