Bokbord i Sundsvall

Idag var det bokbord på västermalms gymnasieskola i Sundsvall, tiden var satt till att vara mellan 10:00 och 15:00, så jag var där ca 9:30 och fick sätta upp direkt. Först på plats fick jag den optimala platsen där två korridorer och trapporna upp till huvudingången och kapprum mynnade ut i centralhallen, övriga partier klämde så småningom in sig mellan borden innåt en kaffeteria.

Centern var tvåa på plats, tätt följda av SSU, så småningom dök resten upp, Kristdemokraterna ställde sig bredvid mig och visade sig representeras av en av mina grannar. Från alliansen dök inte folkpartiet upp och jag såg inte röken av vare sig miljöpartiet eller vänstern.

På grund av logistikproblem (sjuk bilförare) kunde jag inte få med mig skärmarna med utdrag ur principprogram och övervakningslagar, inte heller min dator så jag kunde rekrytera medlemmar på plats som ursprungsplanen var.

Det var rätt mycket besökare och en hel del bra frågor och diskussioner, dock hade de en förmåga att komma klumpvis, d.v.s det var inte ofta någon ensam vågade komma fram och prata, samt att alla verkade ha lektioner respektive rast samtidigt. Stundvis var det helt tomt och stundvis stod det 20 pers där och ville ha material och ställa frågor.

Om man skall utvärdera det hela så kändes det väldigt positivt, många som kom fram och ville diskutera, många som rakt av sade att de skulle rösta på oss och som direkt tog på PP-knappar och gick omkring med dem. Många gick direkt till vårt bord och besökte inte de andra alls.

Kristdemokraterna hade ganska mycket besökare så länge de hade godis framme på bordet, SSU:arna hade en hel del besökare också och delade ut fina knappar med anti SD slogans, MUF:arna var duktiga på att stoppa material i händerna på folk som var på väg in eller ut genom dörrarna, centern verkade dock väldigt ensamma bakom sitt bord. Det var tre pers som gick dit och pratade rätt länge med henne som stod där, men det var nog de enda besökarna som jag noterade under de timmar hon var där, efter lunch plockade hon ner och försvann.

Hur som helst så känndes det som att jag hade lika många besökare vid mitt bord som resten av partierna hade tillsammans, om det sedan berodde på placeringen, att alla ville ha pennor till lektionerna eller att de var genuint intresserade av vår politik återstår att se. Hur som helst var en trevlig avslutning en ca 20 minuters diskussion med en samhällskunskapslärare som när han kom hade åsikten att vi var ett enfrågeparti men som när han gick hade fått klart för sig gällande våra fokusområden, varför vi inte har någon fördelningspolitik och även hur vår vågmästarstrategi ser ut.

Imorgon har de skolval och resultatet offentliggörs på fredag, så det skall bli intressant att se hur vi ligger till.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0