Därför är Piratpartiet det bästa valet för alla

I DN kan man läsa ett inlägg där alliansen förösker övertyga penisionärerna att rösta på dem, genom att ta fram lite kända namn och hota med kommunistspöket. Ett retoriskt grepp som antagligen fungerar bra för åldersgruppen i stort.

Tur nog för alliansen så får ju denna grupp sin mesta information via dagstidningar och statskontrollerad media, så de är nog inte ens vagt medvetna om de inskränkningar i integriteten som införts. Tur eftersom vi pratar om en generation som varit med och slagits för mänskliga rättigheter som sett många av de saker vi idag tar för självklara införas, t.ex. allmän rösträtt även för fattiga som infördes 1945.

Egentligen tror jag inte att denna generation är särskillt positiva till idén att polisen kan avlyssna folks telefoner utan att de ens är misstänkta för brott. De som använder sig av sådant lär heller inte uppskatta att email och SMS avlyssnas. Nakenscanning när man åker på charterresa till mallis lär inte heller uppskattas, men det kommer nog som en glad överaskning så småningom, ty media pratar ju inte så mycket om dessa saker.
  • Piratpartiet står för rättssäkerhet och individens rätt mot staten, som Moderaterna brukade göra.
  • Piratpartiet står för individens rätt mot storfinansen, som Socialdemokraterna brukade göra.
  • Piratpartiet står för fri kultur och utbildning, som Vänstern brukade göra.
  • Piratpartiet står för frihet och en transparent stat, som Folkpartiet brukade göra.
  • Piratpartiet står för en stark integritet, som Centern brukade göra.
  • Piratpartiet står för tystnadsplikt och prästers rätt att ha själavårdssamtal utan att vara avlyssnade, som Kristdemokraterna brukade göra.
Men Piratpartiet står dessutom för något mer, vi står för en fungerande informationspolitik, och där gammelpartierna är fast förankrade i klassamhället och industrisamhället så erbjuder vi istället kunskapssamhället.

I artikeln påstås det: Sverige står inför ett tydligt vägval, Alliansens arbetslinje mot vänsteroppositionens bidragslinje.

Jag är inte helt övertygad, vi har ett par mittpartier i socialdemokraterna och Moderaterna samt en bunt marginaliserade stödpartier som inte gör sin röst hörd. Miljöpartiet börjar bli riktigt stora men verkar inte inse det själva, så de är nöjda med att sitta och göra som sossarna säger för att "få vara med".

Gammelpartierna för en politik som ingen pensionär skulle känna igen, och inte heller är det någon direkt skillnad mellan den politik blocken tänker föra efter valet.

Ödesvalet består istället att det här kan vara sista chansen att säga ifrån mot övervakningssamhället. Det är svårt att säga ifrån när man är ställd inför faktum, särskillt när man inte längre får vara anonym när man säger ifrån.

Piratpartiet erbjuder ett samhälle utan övervakning.
Piratpartiet erbjuder ett rättssäkert samhälle, där ingen straffas utan rättegång.
Piratpartiet erbjuder ett samhälle där kultur får delas fritt av medborgarna.
Piratpartiet erbjuder ett samhälle där kunskapen är fri och tillgänglig för alla.
Piratpartiet erbjuder kunskapssamhället!

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Nandi

Vill inte leka ordpolis, men tycker att detta är allvarligare än en felstavning:"Piratpartiet erbjuder ett samhälle utan övervakning."Missvisande formulering. Även en mer precis formulering som denna skulle vara en förenkling:"Piratpartiet erbjuder ett samhälle utan övervakning riktad mot oskyldiga."Mig veterligen vill vi inte ha totalförbud mot övervakningskameror och hemliga tvångsmedel. Dock driver vi väl att man ska minimera användningen av det, dels att det ska tas bort från offentliga platser och dels att det måste föreligga misstanke om brott (och alla ska ju betraktas som oskyldiga tills motsatsen bevisat) för att hemliga tvångsmedel ska få användas? Eller har jag fel?

2010-06-20 @ 13:22:43
URL: http://pure.bloggagratis.se
Postat av: Jan-Olof Flink

Ja, det blir långt och svårt och definitivt inte "kort och slagkraftigt" att försöka förklara vad som är ok och inte när det gäller övervakning.Eventuellt skulle man kunna ändra det till:"Piratpartiet erbjuder ett samhälle utan godtycklig övervakning."Mvh/J-O

2010-06-20 @ 13:25:40
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: ZastDerg

PP står för rätten att uppfinna ny (miljövänlig) teknik utan trakasserier från storföretag via patentsystemet, som Miljöpartiet borde göra.

2010-06-20 @ 13:51:48
URL: http://zastderg.wordpress.com
Postat av: Nandi

"Piratpartiet erbjuder ett samhälle utan godtycklig övervakning."Den ändringen gillade jag :) Utan ändring blir det lätt för motståndare att vifta bort oss som oseriösa som vill underlätta för kriminella.

2010-06-20 @ 14:39:58
URL: http://pure.bloggagratis.se
Postat av: Jörgen L

Vi får ju inte glömma miljöpartiet i uppräkningen.

På slutet kan man ju lägga till den här:*Piratpartiet står för allt detta, och kommer inte att kompromissa bort det för regeringsposter som Miljöpartiet kommer att göra.

2010-06-20 @ 16:00:34
URL: http://jorgenl.blogspot.com
Postat av: Jan-Olof Flink

@ZastDerg,Jag tog inte med MP i uppräkningarna för att det inte (enligt mig) är ett gammelparti. Dessutom är deras integritetspolitik helt ok, åtminstone på papperet.Därför känner jag att jag måste vidarebefordra denna som jag fick via skype..."Piratpartiet står för allt detta, och kommer inte att kompromissa bort det som Miljöpartiet kommer att göra."Mvh/J-O2010-06-20 @ 16:02:44
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: curt

http://www.livingcreators.com/PP-starfor.pdf

2010-06-20 @ 18:35:47
URL: http://curtjonsson.blogspot.com
Postat av: OlofB

Asball. Diggar också Curts PDF-version..

2010-06-20 @ 22:09:25
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Jan-Olof Flink

Ja den var bra... det finns nog risk att den kommer med ut på någon anslagstavla...Mvh/J-O

2010-06-20 @ 22:34:38
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Skatan

Väldigt bra inlägg och tänkvärt ... Synd bara att inte du får "mothugg" här. Det är aldrig bara bra med ja-sägare, som jag ju också är. Då verkar det stanna vid ett inlägg för "inbördes beundran".Min blogg är inte politisk och jag värjer mig när jag ramlar i den politiska fällan och ändå skriver något om politik. Det är lätt hänt i dessa valtider så jag skall ta mig en funderare. Den rödgröna Oppositionen är ett verkligt spöke för mig så jag hade nog tänkt att rösta på något Alliansparti, Folkpartiet kanske, men röstade på Piratpartiet i EU-valet. Sen har det varit så förbålt tyst ... men så läste jag Farmor Gun och ...Väldigt tänkvärt inlägg det här ... och hoppas du får många många läsare./Skatan

2010-06-21 @ 08:58:59
URL: http://skatanstankar.wordpress.com
Postat av: Jan-Olof Flink

@Skatan,Tack. Det händer minsann att jag får mothugg, den här bloggen listas bland politiska bloggare så.. Dock hade det kanske varit mer lyckat att publicera den under veckan och inte under helgen.För nog tycker man att inlägget borde ha retat upp i alla fall några av de andra partiernas bloggare?Hur som helst du hade kommenterat två gånger och då jag inte kunde se någon skillnad mellan postningarna tog jag bort den äldsta.Mvh/J-O

2010-06-21 @ 09:16:56
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Tejpad

Retat upp dom har du säkert gjort... men det kommer troligen ändå att bli glest med "motinlägg". Dom etablerade partierna (och gammelmedia) är nämligen mer eller mindre livrädda för att släppa in piratpartiet i debatten. Finns ju risk att folk får upp ögonen för det övervakningssamhälle man håller på att skapa då.

2010-06-21 @ 10:37:21
URL: http://www.tejpad.se
Postat av: OlofB

Skitbra detta J-O. Jag lade upp en "remixpadda" för de som vill fördjupa/utöka denna grej:<a href="http://piratepad.net/darfor-pp">/darfor-pp</a>

2010-06-21 @ 10:38:27
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Zuperior

Det är en sak att säga vad man vill. En annan att genomföra.

Vill gärna se en budget på hur det skulle se ut med PP i regeringsställning. Tror inte det är något för mig då

2010-06-21 @ 12:39:52
Postat av: Ester-Lee

Hmmm... Ändrade faktiskt min syn på piratpartiet då jag innan endast trott de står för gratis nedladdning (för att sammanfatta det hela kort) haha

2010-06-21 @ 13:09:05
URL: http://danshoran.blogg.se/
Postat av: OlofB

Remixandet har framskridit en del under dagen:http://piratepad.net/darfor-pp

2010-06-21 @ 18:33:31
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Jan-Olof Flink

@Zuperior,är det något särskillt bland de saker vi står för du tycker verkar dyra?Visst är det kanske billigare att sätta folk i fängelse direkt utan rättegång, men å andra sidan om personen nu inte var skyldig så kanske fängelsevistelsen kostar mer är rättegången?Piratpartiets "budget" kommer att vara precis densamma som de rödgrönas och alliansens, eftersom de två budgetarna som tävlar idag inte skiljer sig åt mer än på någon promille.Mvh/J-O

2010-06-21 @ 18:34:47
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Mrhama

Klockren sammanfattning! (kom hit via Rick)

2010-07-05 @ 18:18:07
Postat av: HugeHedon

Kanongrejer! Har lånat till ett dokument jag skriver på Wikin - http://wiki.piratpartiet.se/VadSjutton%C3%84rPiratpartiet - just nu. Efter nån liten småjustering (och även lånat från Olofs padda) ser det för tillfället ut så här:Piratpartiet står för individens rätt mot staten

- som Moderaterna brukade göra.Piratpartiet står för människans rätt mot storfinansen

- som Socialdemokraterna brukade göra.Piratpartiet står för yttrandefrihet och offentlighetsprincip

- som Folkpartiet brukade göra.Piratpartiet står för stark personlig integritet

- som Centerpartiet brukade göra.Piratpartiet står för fri kultur och kunskap

- som Vänsterpartiet brukade göra.Piratpartiet står för tystnadsplikt och rätt till själavårdssamtal utan avlyssning

- som Kristdemokraterna brukade göra.Piratpartiet kompromissar inte bort det här

- vilket Miljöpartiet kommer göra.Piratpartiet står för öppenhet och mångfald

- vilket Sverigedemokraterna aldrig kommer göra.2010-09-21 @ 18:43:16
Postat av: HugeHedon

Länken till Wikin är först

http://wiki.piratpartiet.se/

och sedan tillagt:

VadSjuttonÄrPiratpartiet

2010-09-21 @ 18:44:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0