Föregångslandet Chile

Är det någon annan som finner det oroande att en genomkorrumperad bananrepublik i sydamerika lyckas med konststycket att implementera mer rättvisa lagar för infrastrukturen än vad vår "demokratiska" västvärld lyckats med?

Så står det i en kommentar till ett inlägg Hax publicerade tidigare idag. Man kan inte annat än att hålla med, det finns flera länder där man långsamt försöker bygga upp demokratin och rättssäkerheten och så finns det länder som Sverige där man istället monterar ner dessa.

Chiles parlament har röstat igenom en lag som garanterar nätneutralitet och förbjuder ISP:er att filtrera och blockera trafik, d.v.s precis motsatsen till det som Malmström försöker göra för EU.


Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Beelzebjörn

Man kan ju spekulera i att det kan bero lite på att Chile har haft Pinochet, relativt nyligen, och fortfarande inte tar demokratiska friheter för givna, medan vi här i väst kanske i värsta fall får lära oss den hårda vägen.

2010-07-14 @ 14:32:39
URL: http://outad.blogspot.com
Postat av: Nicklas Foresti

Jo det där visade ju på hur mycket du kan om Chile. Det är ganska långt ifrån Sveriges standard, men likväl långt ifrån någon "genomkorrumperad bananrepublik" tack så mycket. Även om det inte var ditt citat så höll du med.

2010-07-14 @ 23:47:07
Postat av: Jan-Olof Flink

@Nicklas,

inget ont om Chile som sådant, komentaren ifråga var menad att dra uppmärksamheten till inlägget.Inte mer än jag egentligen menar att vi odlar bananer i Sverige när jag i andra inlägg kallar Sverige för bananmonarki.Men om du tog illa vid dig av kommentaren ifråga så ber jag om ursäkt.Mvh/J-O

2010-07-15 @ 00:12:49
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0