Ask's Sverige, det nya Kina

Läser i sammanställningen över alla fina nya lagar som träder i kraft idag att "Brottslingar ska betala för urinprov som tas på dem i brottsutredningen."

Det ger definitivt lite känsla av Kina där man skickar räkningen för kulorna till den avrättades familj.
Normalt sett så skall man under en utredning inte behöva hjälpa till med att sätta dit sig själv. Att själv punga ut för diverse prov som man knappast har intresse av själv är högst tvivelaktigt, "Du har rätt till att få en offentlig försvarare utan kostnad, du får däremot betala för åklagarens jobb", låter som något bara Beatrice Ask kan ligga bakom.

Att ändra preskriptionstiden retroaktivt är väl heller inget som jag tycker man borde få göra, även om det inte finns något juridiskt hinder för det.

Att överhuvudtaget ändra på saker retroaktivt är att vandra på en väldigt tunn knivsegg.
Särskillt med tanke på att jag inte är alls övertygad om att föresatserna som kantar vägen till det helvete vi är på väg mot verkligen är goda... Denna gång var det hur länge man får utreda brott, nästa gång kan det lika gärna vara färgen på mjölet.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: smen

Känns som om detta kommer ta veckopengen från mången yngling. Polisen ägnar sig ju allt som oftast åt att trakassera olika grupper, utan fog. Med detta nya system kan man ju tänka sig att den som inte här råd med ett kissprov, får hålla sig hemma kvällar och helger. Smart tänkt av Ask, att göra individuell rörelse till klassfråga. Vi lär se många kravaller i Rinkeby framöver.

2010-07-01 @ 17:57:49
Postat av: Dendriten

Vilken jävla idioti, men vad kan man vänta sig av idioter?

2010-07-01 @ 22:45:51
Postat av: Adam

Det här är ju så dumt att man vill göra något olagligt, bara för att jävlas

2010-07-01 @ 23:02:49
Postat av: Krille

Har du läst hela texten?Texten från Justitieutskottet:Dessutom blir en misstänkt som godkänner ett strafföreläggande skyldig att betala försvararkostnaderna till staten på samma sätt som en som döms för ett brott. Personen blir också skyldig att ersätta statens kostnader för urinprov. Strafföreläggande är ett alternativ till åtal vid mindre allvarliga brott.Det vill säga att om man inte godkände ett strafföreläggande utan lät det hela gå till åtal och förlorade så var man redan förut tvungen att betala kostnaden för urinprov. Skillnaden är alltså inte riktigt så stor som du vill påskina.

2010-07-02 @ 12:18:08
Postat av: Jan-Olof Flink

@Krille,

Det är alltså redan värre än jag trodde. Men en försämring likafullt.Försvarskostnaderna kan jag ha en viss förståelse för, men inte åklagarsidans kostnader.Mvh/J-O

2010-07-02 @ 12:21:22
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Johan H

Snacka om att SKRÄMMA FOLK TILL TYSTNAD, genom olika former av "HOT"!

Precis som Facist/Kommunist diktaturer har gjort och gör. Vi Folket måste "kasta ut" dessa förbaskade parasiter innan VI blir dess Slavar, om vi inte redan har blivit det!

Jag undrar Vilka krafter (framför allt Väst världen), nu i allafall, som startade denna diktatoriska nedåtgående Spiral.

Kan det vara The New World Order, som Bush:s far nämde i början av 90-talet och som Vi alla trodde var början på något "nytt" o bra!? Så lurade Folket blev, Vi litade på "Dem"!

2010-07-02 @ 18:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0