Förbjud CD-skivor istället

Det ligger idag ett rätt trevligt inlägg på Mina Moderata Karameller. Inlägget handlar om Antipiratbyråns senaste utspel där de går ut med det som en självklarhet att det "behövs" mer special-lagar för att stoppa det onda internet.

Jag läste detta först på sydsvenskan och dalarnas tidning. Men det är faktiskt lite skrämmande att tidning efter tidning bara rakt av tar in sånt här som om det vore sant och självklart.(Ja, att APB vill ha mer lagar är naturligtvis sant, dock inte de påstådda anledningen) Undersökning efter undersökning visar att nedladdning enbart ökar förtjänsterna trots att IFPI/APB hela tiden använder nyspråk för att förvirra och ljuger rakt ut för att tvinga fram lagstiftning för att tvinga konsumenter att köpa vad företagen säljer, istället för att sälja vad konsumenten vill ha. Varför tar Media aldrig sitt ansvar och gräver lite omkring APB och dess metoder?

Hur som helst, det som var roligt med Mary's inlägg var en liten annorlunda tvist än vad vi pirater normalt utgår ifrån... Miljöpåverkan av alla dessa plastbitar som skall transporteras och till slut hamnar i soporna.
    Hur vore det om miljötänkandet slog in här och politiker förbjöd fysisk distribution av plastskivor? Hur miljövänlig är tillverkningen av plasten, hur ser återvinningen ut? Här hänger vi ett par skivor i körsbärsträdet för att skrämma bort rådjuren. Det fungerar inte så bra tyvärr.

    Politiker bör byta fot i den här frågan och lägga problemet där det hör hemma. Hos underhållningsindustrin.
Helt underbart att se en uppfriskande ny vinkel på problematiken.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

Manuell trackback:http://www.thomastvivlaren.se/2010/02/pirataktivism-no-1-varumarkesattack.html

2010-02-23 @ 00:49:48
URL: http://www.thomastvivlaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0